keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Hyvää uutta vuotta!

 ja toivottavasti edellistä vuotta parempaa! :)

 Eilen Emmi ja Alina tulivat meille viettämään uutta vuotta. Lähdettiin illan hämärtyessä otsalampun kanssa ilman satulaa kävelemässä. Olin itse ensin selässä jonkin matkaa ja sitten Emmi heivattiin vajaassa puolessa matkaa selkään. Emmi ratsastelikin sitten loppumatkan kotiin ja minä ja Alina käveltiin. Emmi otti pari pätkää raviakin.
 Tänään sitten olikin aivan erilainen päivä. Herrasta ei oikein tiennyt oliko hän viisi/kuusitoistavuotias suokkiruuna vai viisi/kuusi vuotias suokkiruuna. Virtaa kyllä piisasi kuin pienessä kylässä.
 Menin taas ensin selkään. Joo o, Aape meni ihan reippaasti, mutta oli kuitenkin vielä ihan ok. Otin ravipätkänkin, eikä ongelmia. Päästiin metsätielle ja heivattiin taas Emmi kyytiin, kun tämä tahtoi. Mitä lähempänä kotia oltiin, sitä enemmän Aape puksutti sitä tahtia mitä halusi. Emmikin kyllä ravaili, mutta lopulta kysyi, haluaisinko tulla takaisin selkään, kun Aape ei kuunnellut yhtään.
 No, punkesin itseni kyytiin ja Aape oli kuin mikäkin sähköjänis. Jos otin pysähdyksen, se käännähti tiellä ympäri, pyöri, peruuttelin, yritti ampaista johonkin, tms. Runsaista pidätyksistä huolimatta Aape hyvä jottei ravannut koko ajan. Puksutti vain ja vastusti kaikin voiminsa tuntumaa. Kaikin voimin sai pidättää ja siltikään ei tuntunut olevan mitään tehoa.
 Tein ehkä maailman tyhmimmän tempun, mutta kun herra meinasin tulla alamäen kierien tai muuten hienosti alas, kun ei kerinnyt jalkojaan setvimään kiireiltään, käänsin Apsin ympäri kohti ylämäkeä ja annoin vähän pohjetta. Herra vähän päätti lennättää perää ja sitten varsin lennokasta laukkaa. Annoin muutaman askeleen ottaa laukkaa, jonka jälkeen pysähdyttiin ja käännyttiin takaisin kotiin päin.
 No eipä tuo mitään meinannut ja en vain voinut pysähtyä ja jäädä odottamaan Emmiä ja Alinaa,  joten huusin heille perään että tulkaa rauhassa, me mennään edeltä.
 "Käveltiin" kotiin jotain hyperkäyntiä. Tallille tultua hyppäsin pois ja otin Aapen liinaan. Kolmen kilsan lenkillä se oli saanut jo hyvät alkulämmöt, joten pistin sen lähes heti ravaamaan. Se oli kuin mikäkin liitokavio. Se oikein ravasi ja kauhoi oikein voimakkaasti maata jalkojensa alla. Otettiin ravit molempiin suuntiin ihan kunnolla ja muutama kierros laukkaakin. Sekin nousi yllättävän hyvin ja pysyi ylläkin vielä. Aape myös teki ihme loikkia ja oli kuin mikäkin villikko. Tätäkään puolta en ollut Aapesta vielä tämän vuoden aikana nähnyt! Vaikuttaapahan ainakin varsin terveeltä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti