torstai 23. tammikuuta 2014

ehkä epäonnistunein kokeilu ikinä

 Ei otsikosta paniikkia, itseäni tämä ainakin enemmänkin naurattaa! Eilen Aapella siis tosiaan oli vapaapäivä. Pääsin vasta vähän ennen seitsemää tallille, koska soittotunti. Teki melkein vielä mieli lähteä ratsastamaan, koska pakkasta oli vain reilu kymmenen astetta, mutta vielä piti tehdä läksyt, käydä suihkussa, tms. Yllätykseksi tallille mennessä, siellä oli kotturit, joihin oli kerätty jo lannat ja märät kohdat! Lisäksi vesikin oli lämmintä ja kannettu! Isällä oli tullut tylsää maitoautoa odotellessa ja sitten ruvennut siivoamaan talleja. Jee! ♥
 Tänään hepat olivat karanneet keskellä päivää yht äkkiä ja juosseet jonkin lenkin ihan hengästymiseen saakka. Ne olivat taas menneet tuohon isoon aitaan, jossa on pari tolppaakin poikki ja aidat maassa. Isä kuitenkin laittoi siihen portit kiinni, ja eivät ne lähde siitä mihinkään, vaikka aitoja onkin maassa.
 Illemmalla vähän jänskäsin, miten saan ne kiinni, kun herroilla ei ollut riimuja. Ihan hyvin sain naruviritelmälläni ja sitten ponit talliin.
 Pakkasta oli tallille lähtiessäni vähän reilu 20 astetta ja kiristyi koko ajan. En viitsinyt lähteä mitään kovin raskasta tekemään, vaikka alunperin piti lähteä maastoilemaan. Mietin hetken ja sain idean kokeilla ratsastaa pelkällä kaulanarulla. Ihan intoa piukassa lähdin kokeilemaan. Aluksi meni ihan hyvin. Käveltiin tietä pitkin, jotta päästäisiin pellolle.
 Aape kuunteli tuolloin vielä ihan hyvin, mutta huomasi olevansa huomattavasti vahvemmilla. Kun olisi pitänyt kääntyä pellolle, se lähti puksuttamaan jotain hyper reipasta käyntiä eteen päin. Lopulta sain sen käännettyä ja oltiin hollilla, niin herra käänsi vielä pidemmälle ja lähti kotiin ravilla. Shit. No sain herran edes jotenkin rauhoiteltua ja käveltiin nopeasti kotiin.
 Vaihdettiin naru suitsiin ja mentiin sitten vielä pellolle vähän ilman satulaa. Aivot eivät jaksaneet keksiä mitään ihmeellistä, joten mentiin ihan vain käynnissä ja ravissa uraa pitkin voltteja tehden. Aape oli aluksi ravissa vähän virtaisan oloinen, mutta parin kierroksen jälkeen rupesi taas kuuntelemaan ihan hyvin. Taipui kivasti, tempo oli ihan mukava, mitkä tänään olikin sitten ne pääasiat. :)
 Huomenna taas katsellaan, mitä jutskuillaan! :)

 photo 085_zps16f35e58.jpg

 photo 060_zpsd0365d3f.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti