sunnuntai 5. tammikuuta 2014

letkeä maastomopo

 Lähdettiin jälleen aamusta ratsastelemaan. Aape oli varmaan hankalampi kuin koskaan aikaisemmin laittaa. Se jöpötti korvat vähän luimussa karsinassaan ilmeellä "evvk". Satulavyötä kiristäessä sai tehdä oikein töitä, kun herra pullisteli niin perusteellisesti. Suitsia tuodessa Aape päätti harrastaa vähän pyörimishippaa ja voin sanoa, että mammalta meinas jo savu nousta päästä.
 Lopulta päästiin ulkoilmaan. Yöllä oli satanut vähän lunta, mutta sillä välin kun laitoin Aapen, oli alkanut satamaan jo vettä. Höh. Vielä viimeinen vyön kiristys, ja sitten ratsaille.
 Lähdettiin kävelemään tietä pitkin. Matkalla vielä mietin, pitäisikö mennä pellolle ja vähän olisi houkutelut. Oli niin lähellä ettei menty, mutta sitten mietin, miten tälläkin hetkellä taas vaihteeksi kaikki on niin lilluvan löllyvää kuraa..
 Tosiaan suuntasimme taas kääntöympyrälenkille. Aape oli ihan superponi! Ikinä ei ole ollut varmaan noin kiva maastossa! Etenkin ravissa Aape oli todella mukava, rento ja letkeä. Se selvästi alussa odotti lupaa laukalle, mutta ei lähtenyt kaahottamaan pää ylhäällä, kuten yleensä. Herra kuunteli istuntaa tänään niin hyvin, että aijjai!
 Kun lopulta annoin luvan laukalle, Aape oikein loikkasi laukkaan, varmaan sutaisi askeleen ilmassakin ja sitten mentiin. Okei, se lähtö oli "vauhdikas" (pitemminkin ehkä voimakas), mutta muuten tahti oli ihan sopiva.
 Tehtiin toisen kerran elämässämme se, että laukattiin koko kääntöympyrä ympäri ja siite jatkettiin kotiin päin laukalla, nimittäin kääntöympyrän jälkeen on loiva alamäki. Varovasti, mutta Aapen konkarityylillä selvittiin jälleen! Aape sai laukkailla pitkilläkin ohjilla, koska se oli istunnalle niin hyvin kuulolla. Varsin fiksua, kun metsässä liikkuu hirviä...! 
 Ravattiin vähän enemmän kuin yleensä, koska Aape tosiaan oli niin mukava siinä. Ei tarvinnut yrittää kevennyksessä pinnistää ja yrittää vielä ohjista "nykimällä" Aapea hidastella, vaan se oli just eikä melkeen se tahti mitä halusin ja vielä suht löysillä ohjilla. Otettiin myös pienet välikäynnit matkanvarrella. 
 Tepasteltiin kotiin kaikessa rauhassa, ja kyllä jäi niin kiva fiilis taas! Taas mietin, lähdetäänkö jatkamaan vielä haaskanlenkille, mutta kun oli jotenkin niin hyvä ja lunkki fiilis, niin mietin, että ei sitten viitsi Aapeakaan kiusata... :D
 Sateisen sään takia ei nyt ole tullut kuvattua/saatua hyviä kuvia ja olen hyyyvin pahoillani siitä.. 
 Illalla siivosin vielä satulahuoneen, koska olin luvannut itselleni, että teen sen tämän loman aikana, enkä halunnut viimeiselle päivälle jättää. Melkein kaksi tuntia siinä meni, mutta nyt mahtuu taas tuolla meidän kokoihmeessäkin liikkumaan.. x) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti