lauantai 25. tammikuuta 2014

ratsastustunti vol. 8

 Sovittiin, että tänään kello yhdeksän aamulla olen jo Apsin selässä. Aamusella lähdin sitten tallille. Harjailin ja varustin Aapen. Huomasin kolmea minuuttia vaille yhdeksän, että Jenni oli yrittänyt soittaa minulle. Yritin soittaa takaisin, mutta Jenni ei vastannut. Olin muutes ihan tasan yhdeksän reikä reikä Aapen selässä! :D
 Mentiin jo edeltä pellolle kävelemään. Laskin yhden paalin päälle meidän oranssit tötsät ja hui kauhistus ne olivat kamalia Aapen mielestä! Käveltiin vasta kolmatta kierrosta voltteja tehden, kun Jenni tuli, eli aika hyvä ajoitus. Käveltiin ja jatkettiin volttien kera.
 Jenni rupesi heti rakentamaan tötsistä ensimmäistä tehtävää. Siirryttiin kevyeeseen raviin ja tehtiin päätyihin omasta mielestäni aika tarkoilla kriteereillä tehdyt pääty-ympyrät. Hahah! Me kun ollaan aina menty kuin maantiejyrät... Aluksi Jenni saikin olla aika tiuhaan tahtiin nostelemassa tötsiä.
 Aape oli aluksi aika hankala, vaikkei se välttämättä siltä näyttänyt sivusta katsojalle. Se vähän tuppasi kaahottamaan, punkesi, ja oli vielä aika raskas kädellekkin. Yhden pääty-ympyrän jälkeen Aape olikin jo vähän sitä mieltä, että hei muija, nyt laukataan! Ei kuitenkaan mitään sen ihmeempiä säätöjä järjestänyt.
 Siirryttiin käyntiin ja kuunneltiin seuraava tehtävä. Olin itse toivonut pohkeenväistöä, koska olen tehnyt sitä ihan pari kertaa elämässäni, kauan sitten. Pitkä sivu harjoitusravissa ja sitten käynnissä keskihalkaisijalle tötsien väliin. Voin todellakin sanoa, että tämä oli hankalaa.. Joo suoristus sujui ihan hyvin ja vielä pari kolme askelta väistätystäkin, mutta sitten Aape oli sitä mieltä, että nyt riitti, ei kiinnosta ja meni sitten miten meni.
 Tuli ihan aloittelija fiilis! Jenni joutui välillä tulla vähän avittamaan ihan vierestäkin. Aape oikein puski koko hommasta välillä pois ja tehtiin sitten välillä urallakin, koska Jenni sanoi, että Aapelle ei saa jäädä mielikuva, että kun ei tee, pääsee koko hommasta pois.
 Pohkeenväistöjä tehtiin pitkään. Kai ne meni ihan hyvinkin..? Ainakin ne muutamat askeleet aina alussa. Tästä kuitenkin tullaan jatkamaan!
 Ravattiin loppuravit keventäen ja sitten käveltiin. Loppuraveissa Aape olikin jo oikein kiva. Ratsastus meni todella nopeasti, vaikka kelloon vilkaistessa oltiinkin puolitoista tuntia! Kyllä sen ajan saa kulumaan ihan käynti-ravityöskentelylläkin.. ;)
 Annoin Aapen kuivua fleece päällä ja sillä välin kuurasin ponien ruokakipot ja vesikipot puhtaaksi. Pudotin heinää ja puruja navetanvintiltä ja tein tällaisia "alkuvalmisteluja". Vaihdoin Aapelle loimen ja ponit pääsivät pihalle. Siivosin karsinat ja hepat saivat lähes kokonaan uudet ja puhtaat purut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti