sunnuntai 12. tammikuuta 2014

poniinimaasto

 Tänään Reetta tuli pitkästä aikaa poikkeamaan ja nähtiin sellain ihan kahden kesken. Oltiin aluksi hetki koirien kanssa pihalla ja sitten tultiin sisälle vähäksi aikaa lämmittelemään tuolta reilun kymmenen asteen pakkasesta.

 photo 014_zps5b7129d0.jpg

 Varattiin aikaa ihan reilusti ennen hämärän tuloa ja lähdettiin maastoon ilman satuloita kokoonpanolla minä + Aape ja Reetta + Leo. Leolla oli paljon virtaa. Nyt kun ne on ollut tuossa pikku aitauksessaan, se on siinä omat pikku aamurituaalinsa tehnyt, mutta ei ole saanut tehdä suurempia pukkijuoksu näytöksiään.

 photo 031_zpsddae6fbf.jpg

 Mentiin ihan hiljakseen ja Aapen kanssahan ei nyt ollut mitään ongelmaa. Yllättävän hyvin kuunteli pysähdyksetkin ja odotti ihan suht nätisti, vaikka Leo ja Reetta olisi mennytkin ohi.
 Otettiin varovasti ravia ja jumpesoikoon, kun poni ampas, siis Leo! Siirryttiin Aapenkin kanssa takaisin käyntiin, mutta Leo mennä teputti, eikä kuunnellut pidätteitä. Hahah! Olisi pitänyt saada videolle..! Varmaan elämäni hauskin näky.
 Lopulta kun poni pysähtyi, päästiin metsätielle. Kokeiltiin ravia varovasti uudestaan. Poni lähti raviin, eikä tuntunut kuuntelevan yhtään. Otettiin Aapen kanssa vähän enemmän vauhtia ja kiilattiin tuon pikku ratsukon eteen. Leo ei pysähtynyt vaikka käveltiin poniherran edessä. Jouduttiin pysähtymään ja Leo vieläkin yritti epätoivoisesti Aapen persuksen läpi/ojankautta ohi, mutta lopulta pysähtyi. Hölömö!
 Käveltiin suosista loppumatka kotiin. Laitettiin Leo talliin ja sanoin, että jos Reetta  haluaa, hän saa ratsastaa kentällä vielä Apsilla.
 Reetta kipusi selkään ja minä menin riisumaan ponilta suitset. Reetta teki Aapen kanssa käynnissä ja ravissa kaiken maailman kiemuroita ja Aape liikkui toosi kivasti! Se on tuntunut ja näyttikin nyt tooosi kivalta! Reetta sanoi, että on ihan "fall in love" mun heppaan! En ihmettele, aika hurmuri tuo Aape on... 8)
 Reetta otti myös pienet laukkapätkät, ja kun siirtelin kahta rengasta ja puomia, sanoin, että voin kasata ihan pikkiriikkisen pystyn heille, jos haluaa kokeilla.
 Kaksi pikku rengasta lappeelleen maahan ja puomi siihen. Ekan kerran Aape oli ihan sitä mieltä, et en minä nyt kinttujani jaksa nostella, lähti pieneen hyppyyn, mutta jätti sen ihan kesken. Pitkälti se vain nosteli jalkansa sen yli, mutta hyväähän harjoitusta sekin!
 Reetta vielä ravaili ja käveli loppu käynnit ja hepat pääsi loimituksen jälkeen takaisin pihalle hetkeksi ulkoilemaan.

 photo 070_zps20cb716d.jpg

 photo 018_zps36770e8c.jpg

 photo 067_zpseb4c6f93.jpg

 photo 044_zps5c48e0cd.jpg

 photo 054_zpse2f2290c.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti