lauantai 18. tammikuuta 2014

pakkaset paukkuu

 Eilen käveltiin Aapen kanssa kentänpohjalla pelkällä riimulla. Pidettiin ns. palautumiskerta toissapäivän suht raskaasta ratsastuksesta. Taivuttelin Aapea aika paljon, ja hyvin herra taipuikin.
 Tänä aamuna poijjaat päätti tehdä pienen aamulenkin. Olin jättänyt tarkoituksella portin auki, koska tarkoitus oli lähteä ratsastamaan heti aamusta.  Yleensä jos meillä on lomittaja, laitan hevoset itse pihalle,  ainakin viikonloppuisin.  Tämä lomittaja oli päästänyt hevoset, eikä ollut katsonut porttia.
 Hepat heitti ainakin parin kilsan lenkin ihan alta aikayksikössä! En voi käsittää, miten ne mahtoikin olla niin nopeita. Poni lankesi kesälaitumeen, eikä päässyt pois, kun laitoin portit kiinni. Aape leikki taas vähän rosvoa ja poliisia. Se antoi taas kiinni, otti porkkanan ja kun olin saanut riimun jo puoliksi päähän, Aape nosti päänsä, käänsi persuksensa, pukitti ja lähti tiehensä. Se laukkasi meidän tietä ees taas, kuin ei olisi saanut liikuntaa vuoteen! Enkä ole ikinä nähnyt sen pukittelevan kunnolla. Se viuhtoi häntäänsä ja lennätti perää ihan olan takaa! Olisikin saanut kuvan!
 Joka tapauksessa poni oli kiinni. Vein Leon takaisin talliin, koska tiesin, ettei Aape mihinkään kauas yksin lähtisi. Aape meni lähes heti ihan kipsiin ja antoi itsensä kiinni.
 Lopulta kun päästiin ratsastamaan, laitoin Aapelle vain suitset. Lähdettiin maastoileen ilman satulaa. Jälleen kerran käytiin kääntöympyrällä.
 Aape oli ihan huikea! Se oli suht herkkä, mutta koko ajan kuulolla! Laukka oli ihan taivaallista! Se rullasi hyvin, oli pehmeää ja oikeasti aivan käsittämättömän hyvää, miettien mitä se on ollut.
 Kotiin päin tullessa ekalla ravipätkällä Aape vähän oli sellai, että "Jeeeee! Nyt kotiin ja nopiaan", mutta kuunteli niin hyvin ja rauhoitti ihanan tasaiseen ja rentoon raviin.
 Otettiin matkan varrella pari spurttia ja päästettiin aivan täysiä. Aape oikein kauhoi ilmaa jalkojensa alle. Oli kyllä niin mahtavaa! Ja nämä lumiset maisemat, aurinon paiste... Voi voi! Vaikka olen kuinka haaveillut jostain esim. Californiasta, sen hiekkarannoista, tms. en voisi elää ilman talvea ja ennen kaikkea lunta! Kyllä suomi on aina suomi! :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti