maanantai 30. joulukuuta 2013

pimeetä touhuilua

 Tänään kun siivoilin heppojen karsinoita, meille tupsahti taas pellon yli "väliaikaisnaapuri" ja neljä ipanaa, joista yksi vähän isompi, joka kävi kesällä kerran ratsastamassa. No siitä sitten nuo hyörivät hevosia ihmettelemässä ja juttelin heille + jatkoin hommiani.
 Lupauduin navettamaan auttelemaan isää ja ratsastus venähti johonkin kuuteen. Otin otsalampun ja käppäiltiin ilmansatulaa ympäriinsä. Annoin Aapelle aika vapaat ohjat. Aape lähti viemään minua paikkaan, jonka saatoin ennalta arvata. Se käveli yksissä tuumin kesälaitumelle, jonne se minut aina vie jos saa. Ei tarvinnut edes ohjata, tai patistaa liikkeelle, kun Aape ensin kulki laitumen rajat ja sitten meni ympäriinsä.
 Lopulta se seisahtui yhteen kulmaan, haisteli maata useaan kertaan ja örisi kummallisesti. Se vaan seisoi ja tuijotti avaraa tyhjää edessä aukeavaa peltoa. Outoa tästä teki tuo örinä ja paikka oli juuri sellainen, jossa entinen lämppärini Leksa tykkäsi seisoskella. Hassupouni tuo Aape!
 Jatkettiin matkaa ja Aape vei meidät jonkin ryteikön läpi yhtä mäkeä alas. Se suuntasi suoraan ryteikköön, tiheään sekametsään, joka vielä viettää aika reippaasti alas. Jouduttiin peruuttamaan ryteiköstä pois ja käännyttiin.
 Tässä vaiheessa ajattelin, että palataan samoja reittejä takaisin ja mennään kotiin. Aape kuitenkin jatkoi matkaa suoraan kohti naapurimme pihaa. Meinasin jo kääntää sen, mutta herra muutti sen verran kurssia, että annoin sen jatkaa. Päästiin naapurin tielle ja siitä kipsittiin nopeasti omalle tielle ja kotiin.
 Aape on jotenkin ihan in love tuohon psylliummelassi mössöön. Kun hepat olivat vielä pihalla, ja sekoittelin mössöä, Aape tuli kuikkimaan ikkunasta ja rupesi potkimaan seiniä ja halusi sisälle. Se on niin hauska, kun hyvä jottei se tunge satulahuoneeseen saakka, kun nykyään sen iltaruokia teen.
 Se kovasti tänään taas sinne kurkotteli ja olin ilkeä ja annoin Aapen maistaa pelkkää psylliumia. Kyllä meni turpa mutrulle, puhistiin ja läpsytettiin kieltä. Sen sijaan, kun annoin herran nuolla melassilusikan, niin kyllä livottiin huulia. Luulen silti, että näiden sekoitus on Aapen mielestä parasta.. :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti