tiistai 24. joulukuuta 2013

parin päivän pikakuulumiset

 Elieli, yritän nyt kirjoitella edes jonkin sorttisen postauksen puhelimella, kun päivä taas hujahti niin nopeasti.
 Eilen pyysin tuttavani Pirjon kanssani ajelemaan Aapella, koska vielä en yksin saanut lähteä lauantaisen terveyskeskusreissun jälkeen ja sitten sain vielä kaupanpäälle tähän joulunalle flunssan.
 Aikanaan, kun olin itse ehkä 6-7-vuotias Pirjo aina haki minua ajelemaan. Pitkiin aikoihin heillä ei ole ollut kärryheppaa ja siitä saakka, kun Aape meille tuli, on ollut puhe, että mennään jossain vaiheessa yhdessä ajelemaan.
 Käppäiltiin aluksi. Otettiin ravia ja päästiin metsätielle. Metsätie ei todellakaan ollut hyvässä kunnossa. Se oli osittain täysin sula, osittain peilijäätä. Heti kun löydettiin sopiva paikka käännyttiin, jotta vältyttiin kaikilta vahingoilta. Käveltiin koko matka kotiin ja sovittiin, että sitten kun on hyvä keli ja tiet kunnossa otetaan uusiksi vähän paremmalla menestyksellä.
 Tänään tuli vedettyä päivällä kolmen ja puolen tunnin päikkärit ja siltikin olisin voinut aina vaan nukkua. Räkää riittää ja kurkkukin ollut ihan kiitettävän kipeä.
 Heräiltyäni lähdin tallille ja tein tallihommat rauhallisesti. Hain hepat ja sainkin päähän piston touhuta ensin Leon kanssa. Laitoin sille pitkästä aikaa suitset (helpommin sanottu kuin tehty!). Otin sen liinaan ja kokeilin mitä tapahtuu. Olin kuin puusta pudonnut. Aiemmin Leoa ei ole saanut mihinkään päin. Nyt se meni liinassa kuin vanha konkari. Käveltiin aluksi ja sitten laitoin ponin ravaamaan. Se tepsutteli ihan nätisti. Yksi pikkuriikkinen laukkapätkäkin otettiin, mutta ei tehty mitään liian kauaa, ettei ponin into lopahtaisi. Väkersin vielä lopuksi pienen esteen ja Leo otti parit varsin pontevat pomput.
 Vaihettiin heppaa ja oli Aapen vuoro. Aape kulki tosi hyvin. Ei ollut oikeastaan yhtään kiemurtelua ja venkoilua. Ravissa Aape kulki ryhdikkäästi ja kantoi itsensä jotenkin normaalia paremmin. Kun oltiin molemmat suunna käyty otettiin kanssa lopuksi pienet pomput ja Aape vaikutti ihan innostuvan meidän mini esteestä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti