perjantai 27. joulukuuta 2013

Arvaamatta tuuli kääntyy vastaan, varoita ei myrsky matkoistaan

 Näinhän se menee. Eilen jo kerkesin ruveta elättelemään toiveita kaikennäköisestä. Katselin ensi kesän leirejä, johon pääsisi oman hepan kanssa, puhelin Jennin kanssa keskustasta maneesin vuokraamisesta, jotta saisi kunnon tunnin ja vaikka mitä muuta. Juuri, kun pääsi huokaisemaan helpotuksesta kahden viikon takaisesta ähkystä.
 Aamulla taas kaikki oli toisin. Tai ei aivan aamulla. Aamulla, kun isä meni navettaan, Aape oli normaali, söi, eikä mitään ongelmaa. Kahdeksan jälkeen se alkoi yhtäkkiä kuopia ja esittää jälleen ähkyn oireita.
 Lähdin kävelyttämään ja jälleen soitto eläinlääkärille. Onneksi jälleen Krasimir oli päivystämässä. Ell tuli ja taas mitattiin ensimmäisenä pulssia. Jälleen se oli aivan normaali. Sitten taas kaiveltiin vähän peräsuolta. Tällä kertaa löytyi ummetusmassa. Pistettiin kipulääkettä.
 Letkutettiin Aape. Nyt kun edellisestä letkutuksesta oli niin vähän aikaa, saatiin tehdä ihan kunnotta töitä, että saatiin letku sisään, kun herra pisti luonnollisestikkin hanttiin. Niin paljon laitettiin menemään parafiini öljyä ja haaleaa vettä, kun vain pystyi.
 Pitkän aikaa Aape oli todella apaattinen. Tuijotteli vain karsinanseiniä ja seisoskeli. Kävelytin sitä puolen tunnin välein.
 Neljän maissa illalla saimme antaa vähän heinää ja Aape kyllä söi enemmän kuin mielellään. Aikaisemmin iltapäivällä se oli kuin uhmaikäinen mököttävä muksu. Se osoitti ihan reilusti mieltään, koska halusi ruokaa. Tallin seinät paukkui ja se mökötti nurkassa.
 Vesi ei laskenut kovin hyvin, mutta iltapäivällä Aape suostui edes kastelemaan turpansa ja kulauttamaan pienen suullisen vettä alas. Nyt juuri vähän aika sitten sain Aapen juomaan onneksi vähän enemmänkin.
 Nyt taas tätä jännityshelvettiä siitä, tuleeko paska vaiko ei. Alan olemaan vaan niin väsynyt. Kaksiviikkoa olen yömyöhään valveilla miettinyt, mistä ähky on tullut, sitten tulee vähän toivoa, että ehkä se oli nyt oikeasti tässä ja käy taas näin. Olen yrittänyt miettiä mitä voisin tehdä toisin, mutta en enää keksi mitään.
 Joka tapauksessa, jos yö  menee hyvin, huomenna aloitetaan psyllium kuuri, koska todennäköisesti ähkyilyt ovat johtuneet hiekasta, jota on sitten heinien mukana mennyt.
 Toivotaan parasta, pelätään pahinta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti