torstai 2. toukokuuta 2013

105# sinijalka

 Ensimmäisenä tänään kun menin tallille öljysin Aapen uudet suitset, jotta ne saataisiin kenties huomenna koeajoon. Tein tallihommat ja sitten nappasin Aapen.
 Aape antoi tänään varsin nätisti kiinni, mutta oli todellinen lusmu harjatessa. Koko ajan naru mahdollisimman tiukalla ja ei-niin-innostunut-ilme naamalla.
 Harjailin Aapen ja voi että kun alan kyllästyä tuohon karvaan! No ei siinä harjailin jonkin aikaa ja vihdoin Aapen pylly on taas ruskea eikä valkoinen hilseen takia. Ostin hööksiltä maanantaina noita Magic Brusheja ihan kokeilun halusta ja yllätyin! Keräävät lian, hilseen ja karvan tosi näppärästi ja kun koputtaa vaan vaikka seinään puhdistuu.
 Noh rupesin puhdistamaan kavioita. Koskaan, ei koskaan ole ennen ollut kavioiden kanssa ongelmaa. Eikä tänäänkään ollut kuin vasemman takajalan kanssa. Aluksi ei ollut mitään ja sitten yhtäkkiä rupesi nykimään ja sitten riuhtas niin paljon, että lipes ote. Aape itse meinas kaatua ja jäi melkein varpaat väliin. No hätä. Jatkettiin. Sain kavioon otteen ja eikö taas. No taas Aape otti vähän sivuaskelta ja haki tasapainoa. Kolmannella kerralla sain sitten lopulta ihan hyvin.
 Rupesin sitten kokeilemaan, ettei Aapella mikään paikka jalasta ollut turvoksissa tms. jos olisi johtunut tuo rimppuilu kivusta. Eipä ollut, mutta oikea takajalka otti vasurista vähän osumaa ja sai haavan tuohon vuohisen sisäpinnalle. Huuhdoin haavan viileällä vedellä ja laitoin sinistä sprayta estämään tulehtumista.
 Otin Aapen ja talutin sitä pari kierrosta varmistaakseni ettei onnu. Ei mitään ainakaan vielä (koputellaan nyt puuta) onneksi.
 Pitkästä aikaa päätin vääntää koulua! Tuntui varsin mukavalta pitkästä aikaa. Olin odottanut saavani työhaluttoman punkevan ruunan alleni, mutta Aape oli oikein työmyyränä inspiraationsa huipulla! Jo parin kierroksen jälkeen se asettui sisäänpäin vasempaan. Ja se jos joku oli.. ihanaa!
 Tehtiin toiseen päähän pääty-ympyrää sen minkä pystyi tuossa pihassa. Lähdettiin ravailemaan ja oikeasti olin todella yllättynyt, miten hienosti Aape meni oikein päin asettuneena myös vasempaan. Ravi oli oikein oikein oikein hyvää.
 Ravailtiin sopivasti ja otettiin tiellä yksi laukka pätkä. Sitten tultiin taas tuohon pihaan pyörimään. Vaihdettiin suunta ja no oikeaan suuntaan ei tietenkään ollut ongelmaa. Ravia pihassa ja sitten tiellä muutama laukka pätkä. Pääsääntöisesti laukat onnistui hyvin. Kerran lähti Aape varsin holtittomasti, mutta kyllä se siitä ja kun lopetettiin onnistuneesti, niin mikä sen parempaa! Käynnit vielä ja sitten takaisin syömään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti