sunnuntai 19. toukokuuta 2013

hiki virtaan

 Tänään suosista vein heti hepat vihreelle. Nyt sitten ovat koko päivän olleet eilisestä lähtien laitumessa.
 Kävin nappaamassa hepat ja antoivatkin ihmeen helposti kiinni. Sitä päivää odotan, että joku keksii  ratsastus caprit, jottei tarvisi ite ruvetaa tekee käärimistaideteoksia, joissa olen varsin pro.. :D
 Oli aivan ihana päivä! Varjossa 26 astetta lämmintä. Harjasin Aapen ja oli aika pölyinen herra. Nyt vasta rupeaa riittämää, että oikeasti harjaa Aapen eikä tarvi sahalaita hikiviilalla raastaa.
 Minun piti mennä satulalla, mutta sitten kekkasin, että menen ratsastusvyöllä. Olin kaivamassa vyötä valjaiden alta kun puhelin soi. Veli soitti, että äkkiä pihaan kissa hengen vaarassa. Kamat lensi lattialle ja juoksin tallilta pihaan.
 Ihmettelin, että mitäköhän ihmettä, kun Tero seistä törötti vain pusikon vieressä. Ruusupusikon oksalla sihisi kyykäärme ja kissani fiksuna elävänä vaani ja ärsytti sitä juurella. Saatiin kissa häädettyä ja saatiin käärme pois päiviltä.
 Takaisin tallin pariin. Olin jo aivan hikinen kun laitoin suitsia. Oli niin kuuma, että tänään jätin turvaliivin ihan suosista pois ja päätin, että roikun sitten vaan apinanraivolla kyydissä, jos juuri nyt tulee jotain.
 Lähdettiin ja kun oltiin menty vähän matkaa tietä pitkin traktori tuli takaa. Aape meni todella fiksusti, tosin traktorikin tuli todella nätisti.
 Nyt on vähän ilkeä, kun on tullut kesä ja sen myötä myös metsäteillä moottoripyörillä päristelijät. Se oli ainut asia mikä aiheutti vähän huolta. Onneksi ei törmätty yhteenkään.
 Lähdettiin meneen ja ravailtiin aika paljon tänään. Aape ravasi tänään ihan ylikivasti! Ja laukkakin oli todella mukavaa, oli hyvin kuulolla jne. Vasen laukka oli tänään vähän hakusessa, mutta muuten meni kyllä niin nappiin.
 Kun tultiin kääntöympyrälle jatkettiin siitä siitä lähtevälle vielä pienemmälle tielle. Se oli aivan ihana! Seka metsää, jossa oli mäntyjä ja tien varsilla lehtipuita. Tuli ihan kesä ja no juhannuskin mieleen. Mennä tallusteltiin pitkin tietä ja kuunneltiin ja katseltiin maisemia.
 Yllätyin kuinka pitkälle se jatkui ja vastaan tuli pienempi kääntöympyrä. Tanner tymisi kun Aape löntysteli menemään. Ravailtiin takaisin päin ja sitten kun päästiin taas tutummalle ja isommalle tielle laitettiin taas vähän kaasua lisää.
 Kun tultiin jo isommalla tiellä kotiin päin tuli vielä traktori vastaan. Vähän oli jännää, kun juuri oli töyssy ja traktori kolisi.
 Hyvin päästiin ja sitten Aape sai viilentävän suihkun lopuksi. Ja kaiken kukkuraksi päästiin takaisin vihreälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti