lauantai 11. toukokuuta 2013

Laidunkauteen totuttelua!

Hmmm.. Nyt on taas ollut tosi epämääräistä nämä mun postaukset! Ja en tiiä mitä mun pitäs tehä, itkeä vai nauraa tälle bloggerille?! Nyt mun on vaan pakko ruveta opetteleen jotain photobuckettia..
 Mutta tosiaan. Torstaina satoi vettä koko päivän ja Aapellekkin teki vapaapäivä ihan hyvää. Torstai aamuna ponit olivat päättäneet, että heillä on liian vähän heinää ja menneet viereiselle heinäpellolle syömään vihreetä. Kun näkivät minut saivat kiksi. Poni juoksi ja pukitteli hullulla lailla, juoksivat peltoa ympäri ja sitten talo ympäri pihaan ja siitä käytiin vähän heittämässä tiellä lenkkiä, takaisin ja sitten ponit jäivät loukkuun kun menivät aidattuun kesälaitumeen ja portti kiinni!
 Eilen mulle tuli kaveri ja meidän piti tehdä esitelmää tarkoitus oli katsoa jääkiekkoa! :D Joo no eiei.. Tanja joka tapauksessa sai taas liikutella Aapen ja ilmeisesti oli taas mennyt hyvin. c:
 Alina tosiaan tuli meille ja siivottiin tallit. No nyt sitten neitokainen oli jo ihan sitä mieltä, että kesällä kun on enemmän aikaa voisi tulla vähän niin kun ihan enemmänkin oppimis mielessä koittaan ratsastusta. Uhkaili jo, että kuluttaa Aapen loppuun. Khekheh.. :D Sitä odotellessa. ;)
 Jossain vaiheessa jämähdettiin koneelle ja sitten jäikin esitelmä vähän vähemmälle.. Eli ei keritty edes oikeastaan aloittamaan sitä. Ja lätkää katsomaan. Oli varsin hyvä peli, vaikka tuomarit oli jostain ihan mistä olivatkaan, mutta pääasia, että Suomi vei!
 Tänään heti aamupäivästä lähdin ratsastelemaan. Leon kanssa tunattiin, että sain sen sisälle. Lähdettiin Aapen kanssa Tanjan keskiviikkona tonkimalle lenkille, josta itselläni ei ihan kamalasti tietoa ollut.
 Kun itse tutkaillessani maastoja käännyin oikealle tiistaina tänään jatkoin eteen päin. Siinä oli reilu kilometri ihan tasaista ihan sairaan loivasti ylöspäin viettävää suoraa, joka oli ihan hyvässä kunnossa. Sitten tuli pieniä mäkiä ja muutama mutka.
 Tuli kahden tien risteys. Lähdin ensimmäisenä suoraan. Tiet oli kyllä ihan suht hyvässä kunnossa. Ravailtiin varovasti. En ole oikeasti uskonut, että täältä löytyisi niin nättiä mäntymetsää, jossa on kalliota ja sammaletta. Täällä päin kun yleensä on tuota kuusimetsää.
 Tie vain loppui. Veikkaan, että siellä on ollut kääntöympyrä, joka on kasvanut umpeen. Koska vajaa puoli ympyrä oli, kun yritin lähteä, mutta tosiaan jos jonkin sorttista risukkoa oli siihen kasvanut.
 Lähdettiin takaisin päin ja annoin vähän enemmän vauhtia, kun tiesin vähän missä kunnossa tie oli. Sitten mentiin tutkailemaan oikeata tietä.
 Sielä sitten olikin paljon tiheämpää metsää. Aapella olisi ollut meno päällä ja välillä tuntui, että jalkoja oli vähän liiaksikin, kun meinasi mennä välillä ihan solmuun. Tien päässä oli laavu! Se on yhden tutun, kun sitä nyt vähän selvitin. Siitä haarautui vielä pari pienempää tietä, mutta en halunnut enää enempää metsään ainakaan yksin.. :D
 Joten siis lähdin kotiin päin. Nyt kyllä tuli ihan hyvä lenkki ja oli kyllä ihan kivaa. Aape sai reilun parin kilsan loppu käynnit.
 Kun tultiin kotiin heitin loimen ja vaihdoin poneille vedet. Siivosin tallit tms. ja sitten loimi pois.
Haravoin pihaa ja kävin viemässä postin yhdelle vanhalle parille tuossa tien varressa. Sieläkin vierähti tunti.
 Vein ponit kymmeneksi minuutiksi syömään vihreää tuohon kesälaitumeensa. Ja voi että kun ne tykkäsi! :) Oisi tosi paljon kivoja kuvia, mutta.. Ähh.
 Mua polttelisi kamalasti huomenna lähteä Niinisaloon kattoon kenttäkisoja, koska sielä on mm. Aapen entinen omistaja, mutta pelkäämpä vain, että täytynee lukea, kun ensiviikolla on viimeinen koeviikko. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti