lauantai 18. toukokuuta 2013

Rage time

 öksjglökdjfhlkjhdfkljhasfjkasdägjdfäldfäkgjsgskj... nyt todellakin on tuollainen öklönöklönlöklönlöööö fiilis. Eilen oli mukama tiedossa kiva postaus.
 Nooohniiin. Tanja on nytten liikuttanut keskiviikkona ja torstaina Aapen, koska kokeita, kokeita, kokeita. Nyt maanantaina vikat! JES!
 Eilen meidän oli Alinan kanssa aika jatkaa esitelmän työstöä ja oltiin sovittu, että käydään about 3:n km pitkä maastolenkki niin, että minä talutan ja Alina istuu selässä. Ei vielä yhtään mitään. Ponit on ihan normaalisti ja oikein mukavasti. Harjailtiin Aape ja saatiin jo satula selkään ja kaikki vyöt sopivalle kireydelle. Olin laittamassa suitsia, kun poni alkaa vaan yhtäkkiä puskemaan siitä pirun aidasta läpi! Siis ihan yhtäkkiä, heinää oli ja kaikki kunnossa. Ennen kun kerkesin langat sinkoili ja se kirmasi vapaudessa.
 Aape tietysti vallan vauhkoontui ja laitoin sen karsinaan. Saalistettiin poni ja laitettin se aitaan, kun oltiin aita korjattu. Ei uusiksi. Sitten se ei mennyt talliin. Kun poni vihdoin reilun puolentunnin työn jälkeen, lukuisen takajaloilleen nousun jälkeen tms. se oli vihdoin tallissa laitoin Aapelle suitset.
 Tietysti Alinaa jännitti ja ymmärsin kyllä todella hyvin, kun on ollut pienimuotoinen "hevoskammo", onhan se iso eläin ja etenkin jos se on hieman vauhkona. Sain puhuttua hänet selkään, mutta sitten pienen keskustelun jälkeen annoin tulla heti alas, koska ei en halua tuoda ratsastuksesta kenellekkään huonoa kuvaa tai pakottamalla pakottaa.
 Heitin kypärän päähän ja käväisin selässä. Menin vaan pellolla, koska en todellakaan jaksanut piitata nyt mihin kuntoon pelto menisi. Aape toimi kuin unelma oikeasti. Nyt kun olisi kenttä tms. No mentiin ttoosi tosi tosi tosi tosi yyber pikasesti ja sitten Alina halusi vielä kokeilla selkään.
 Nyt hän uskaltautui ihan hyvin olemaan selässä kun kävelimme tallille saakka ja ilmeisesti oli suht mieluisaakin.
 Kun poni pääsi vihdoin tallista aidoista läpi. Jumankauta se meni eilen ainakin 5 kertaa läpi. En muista monesko kerta oli kun nappasin Aapen viime tipalla talliin ja olin laittamassa ovea kiinni ja olin tiellä, niin tämä porskottaa suoraan päin niin, että lennän n. 2 metriä sivuun päin ja olkapää vähän rysähti. Hieman keitti!
 Lopulta mun oli vaan kertakaikkiaan pakko päästää ne vihreeseen laitumeen, kun en alukskaan enää saanut niitä kunnolla kiinni ja muutenkin se olisi aivan turhaa, kun joka kerta jouduin tekemään puoli aitausta uudelleen.
 Yöllä sitten käytiin kaksi kertaa kokeilemassa kaviot ja kuuntelemassa mahat, ettei sitten mitään tulisi.
 Tänään taas tuo pirun poni meni läpi, uudestaan ja uudestaan. Taas ainakin sen 5 kertaa, jollei enemmänkin. Lopulta tein niin, että poni meni karsinaan ja Aape pihalle. Tallin ovi oli auki, mutta välissä oli kuitenkin Leon karsinan portti.
 Jossain vaiheessa käytiin tarkistamassa, että Leo oli vielä tallilla. Siitä kymmynen minuuttia niin tuo kaksikko jo taas viihotti ohi.
 En voi käsittää miten se sai sen karsinan oven auki! En vaan ymmärrä. Ja tallin oven edessä oli vielä lankku, mutta sekin oli saatu sokkeloista irti.
 Eipä muuta, kun ponit sitten taas vihreelle pienten "torumisten", jos sitä enää siksi voi sanoa jälkeen. Ja nyt ei auta muu kun toivoa parasta. Täytyy nyt koittaa jotain kikkoja, millä saa Leoon vähän rautaa, että oppisi kunnioittamaan sähköaitaa..
 Ja molemmat päivät meni pitkälti noiden perässä juoksemisessa, enkä tänään kerinnyt Aapea ratsastaa. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti