maanantai 2. syyskuuta 2013

Maailman onnellisin ponityttä!

 Ja huomenna ehkä maailman kipeinkin!


 Näähähäää! Tänään koulussa oli jo kaksoistunti liikkaa ja meillä oli jalkkista. Oli ihan sikahyperkivaa ja menokin oli sitten sen mukaista, vaikkei ehkä tästä pallerosta sitä uskoisi. :D
 Aamulla oli ihan sika paksu sumukerros ja oli aivan pakko ottaa kamera kouraan ja lähteä ottamaan poneista "pari"(=yli 50) kuvaa. Rapsuttelin heeboja ja nappailin kuvia ja katsoin kelloa. Kääk! Olin ollut yli puoli tuntia heppojen kanssa. Rapsautin ponit läpitse vielä pari kertaa ja sitten lähdin valumaan sisälle. Pikamuuntautuminen ihmistenilma kuntoon ja menoks.

 photo 004_zps65ff1317.jpg

 Kun tulin koulusta, en olisi millään keksinyt mitä tehdä Aapen kanssa. Ratsastamaan meno venyi ja vanoi, kun yritin karttoja kaivelemalla etsiä uusia reittejä, yhdistellä mielessäni vanhoja maastoja jotenkin uusiksi, keksiä jotain! Pelto oli sen verran liukas, että sielä ei kummosempiin olisi pystynyt. Olisi tehnyt mieli kasata pikku este, mutta pohja rajoitti.

 photo 046_zpsd78d156b.jpg

 Menin kuitenkin hakemaan Aapea, tietämättä yhtään mitä tehdä. Se oli löytänyt jonkun makoisan kurapaikan, jossa pyöriä. Harjailin sen pyörivällä liikkeellä kumisuan avulla läpikotaisin. Pälisevät kurat sitten ihan pölärillä kuuseen. Innostuin setvimään hännän ja harjan perusteellisesti ja lyhentämään Aapen siilin ja sainkin siitä loppujen lopuksi mieluisan ja siistin.
 Heitin suitset päähän ja huovan + loimivyön (vaikka vannoin, että tätä yhdistelmää en enää tule käyttämään).
 Minun piti mennä lehmälaitumen mäelle kiertelemään, mutta kun olin lähdössä huomasin (hevosen selässä jo ollessani), että aitaa pitäisi purkaa, jotta meno onnistuisi. Lähdettiin sitten pellolle kokeilemaan onneamme.
 Kierrettiin neliötämme ja tehtiin voltteja. Aape oli oikein mukavan oloinen. Asettui hyvin ja myötäsi käynnissä vähän päätänsäkkin. Lähdettiin ravailemaan ja mentiin ensin ihan vain uraa pitkin. Aape oli niin niin niin kiva! Ja oli kyllä ihan mukava nähdä myös omaa kehitystä jälleen tasapainossa. :)
 Saatiin mentyä monta monta kierrosta putkeen ravissa ja rupesin oikein hurjaksi ja tekemään voltteja. Laukkaa ei ollut ollenkaan tänään tarkoitus ottaa, koska ruveta nyt minä ilman satulaa sen kanssa takkuamaan. Ravi kuitenkin sujui niin hyvin, että aivoni pehmenivät.
 Laukka pohkeet ja Aape teki varsin näpsäkän kerrasta vasemman laukan noston! Wuhuu! Wihahuu! Jee! Joo laukattiin pari kierrosta ja ravattiin taas hetki. Toinen laukannosto oli ihan uu mama! Perfect! Mun poni oli tänään aika perfect!

 photo 030_zpsc23d918b.jpg

 Laukattiin moonta monta kierrosta ja otettiin suhteellisen monta laukannostoakin. Olisiko yksi ollut ainoastaan väärä..?
 Vaihdettiin suunta ravailtiin hetki ja laukattiin. Olin oikeasti aivan onnessani! Ennen hyvä jotta pysyin suoralla metsätiellä hitaassa ravissa kyydissä ja nyt. En olisi ikinä voinut kuvitellakkaan. Juuri tänään mietin, että haluaisin nähdä, kun joku ratsastaa Aapella pellolla ilman satulaa, mutta koska tänään oikeastaan enää muuta vaihtoehtoa ei ollut tein sen itse! Nykyään tunnen ilman satulaa ratsastaessani, miten Aape polkee takajaloillaan maahan, mutta ennen sekään ei onnistunut!
 Laukattiin kyllä ihan kunnolla ja meni vaan niin hyvin! Kerran Aape meinasi vähän ampaista, mutta nou hätä! Loppu ravit ja käynnit satunnaisten volttien kera ja sitten tallille. Lopuksi oli vielä pakko matkustaa "maailman ympäri" ja pyöriä selässä. Hyvä jotta jalka nousi kaulan yli! Katsotaan vaan huomenna! Makaisin hetken Aapen hikisen ja höyryävän karvapyllyn päällä ja hyppäsin alas! Pounille namia nassuun ja laitumelle.

 photo 034_zps09a63a2c.jpg

 Ennen oikeasti pystyin vain "kylmästi" lähtemään tallilta heti ratsastuksen jälkeen pois ja Aape vain lähti syömään. Nytkin rapsuttelin vielä pitkän aikaa Aapea ja siltikin se jäi vielä tapittamaan aidan yli ja tuli niin lähelle kuin pystyi perässä - ja pakkohan mun oli vielä palata herraa rapsuttelemaan ja pusuttelemaan! Rakkauspakkaus! ♥ Harmi, ettei nyt illalla ollut kamera mukana, meinaan olisi tullut ihan kivoja kuvia, kun aurinko laski ja Aape söpöili.. :/ No nyt saatte tyytyä sumu kuviin!

 photo 025_zps3d099ca1.jpg

 photo 027_zps0366e5c7.jpg

 photo 044_zps2332c792.jpg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti