keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

supermäääään Juupelis. Toissapäivänä en kauheasti kuvaillut sitä meidän kiipeilyratsastuskertaa, mutta se oli kyllä todella onnistunut ja kivaa oli!
 Eilinenkin päivä meni siinä hiukan ohi vaan. Tekemistä olisi ollut, mutta en oikeasti tiedä, päivä vaan valui ohi.
 Illalla kuitenkin oli ihan pakko lähteä ratsastamaan. Aape oli laitettaessa todella rasittava, se riuhtoi, potki ympäriinsä, repi, huitoi päällään, pyöri tms. ja ajattelinkin jo, että mitäköhän tästäkin seuraa.
 Kun herra oli kunnossa, lähdettiin ensin käväisemään lehmälaitumen sisässä olevalla mäentöppäreellä.
 Voi että, kun tuo entisen kenttäratsun elämä on jännää ja pelottavaa. Ihan nauratti, kun mietti mitä kaikkea Aape on aikanaan tehnyt ihan rutiinilla. Nyt oli aivan kamalia kaikki lehmien lantaläjät ja varmaan kaikista hurjin oli sunnuntainen oma läjä! Seuraavaksi oli vuorossa kaks todella pelottavaa autonrengasta ja sitten lehmien juomakärry! Hui! Viimeisenä ja varmaan kaikista pahimpana oli sorkkasola! Siinä on vähän märempi kohta, missä on vettä siellä täällä lehmä sorkan kokoinen alue. Piti peruutella, puhista ja yrittää tehdä kaikkensa, mutta Aape selvisi ihan mallikelpoisesti!
 Kierrettiin mäki ylös ja alas jotain viitisen kertaa ja lähdettiin pellolle. En ollut asiasta niinkään kovin innoissani, koska Aape ei ollut mäelläkään mikään helpoimmasta päästä, vaan kenkkuili, juoksi karkuun ja vältteli kuolainta.
 Päästiin pellolle ja eipä siellä mitään suurempia ongelmia ollut! Aape keskittyi ihan suht hyvin alusta asti ja asetukset tms. sujui melkeinpä paremmin kuin koskaan!
 Tehtiin taas voltteja ja vain muutaman kerran oli jotain pikku ongelmaa, kun Aape yritti lusmuilla. Lähdettiin ravaileen ja istuin aika pian harjoitusraviin (minulla oli siis koulusatula). Aape meni niiiiiiiiiiiiiin kivasti!
 Vaihdettiin suunta ravissa ja edelleenkään ei mitään ongelmaa. Ruvettiin ensin laukkaamaan vasuriin. Ravailtiin ensin ja ilman minkäännäköisiä voltteja nostettiin vain laukka ja se nousi!! Tänään vasen laukka rullasi oikein kivasti ja tehtiin paljon pääty-ympyröitä. Olin kyllä niin taivaissa! Aape oli todella kivasti kuulolla, se oli hyvin hallittavissa, kun herra yritti oikoa ja niin, meni vaan niin hyvin.
 Kokeiltiin ihan alustavasti yhtä kouluohjelmaa, ihan tynkää vain, koska aivoni eivät vielä sitä ole sisäistäneet.
 Sitten jatkettiin oikea laukka pääty-ympyröineen.  Siinä sai melkein jopa vähän enemmän ratsastaa. Sai pidättää, sai asettaa ja kaikennäköistä pikku säätöä, mutta meni ihan kivasti!
 Otettiin vielä vasempaan suuntaan laukkakierros, ja edelleenkin se meni niin hyvin.
 Otettiin loppuravit pitkällä ohjalla ja nyt oikeasti Aape on alkanut minunkin kanssa venyttämään ihan hyvin eteen alas ja olin niin iloinen, koska se oikeasti asettui hyvin lopussakin ja meni niin nätisti. Käveltiin taas ympäri pellonreunoja, koska silloin saan aina parhaat loppukäynnit. :)
 Nyt Maria sai minua eilen haastettua lähtemään kisoihin, ja kyllä, myönnän nyt, että olen yllytettävissä. Huomenna täytyy soittaa ja ilmoittautua Helppoon C:hen. Ne olisivat ensimmäiset Aapen ja minun yhteiset kisat, menivät miten menivät ihan sama! Tai ei se ihan sama, mutta ensimmäiset on aina ensimmäiset! :D Mietin, että jos vasen laukka ei nouse, niin sitten ei nouse ja sitten mennään väärällä laukalla ja that’s it. :) Nyt on niin kivan oloset pienet kisat tiedossa, että sinne voisi mennä ihan oikeasti tuuriaan (ja hermojaan) koittamaan! 
 Taas latailen kuvia, kun kerkeän, mutta tämäkin päivä kului Ylöjärvellä kaupoilla jajaja niiin, nyt ratsastamaan, kun eka vähän syö! :)

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun uskaltaudut kisoihin... varo, ettet jää koukkuun :) Rennolla fiiliksellä vaan, koska mitä siinä on menetettävää... ei yhtään mitään! Sen sijaan saat uusia kokemuksia :)

    VastaaPoista