lauantai 20. heinäkuuta 2013

allikosta ojaan ja siitä takas tielle, mulla taitaa olla suhun pieni pakko mielle

 Dodiin. Nyt äkkiä ihan pikapikapikapika kuulumiset! Tänään tuli pyörähdettyät uossa kylällä torilla ja sielä kuluikin aika yllättävän nopeasti. Sieltä kun tultiin, lähdettiin hakemaan hevoskoppia. Haettiin se tuosta n. 15 km:n päästä kengittäjältämme ja ihan hyvä koppi olikin. Koppi perään ja äkkiä huristeltiin kotiin. Nappasin vähän ruokaa ja lähdin hakemaan Aapea.
 Tänään Aape antoi yllättävän helpolla kiinni, vaikkei luokse tullutkaan ja sain ponin ryövätä panttivangiksi - taas. Kokeiltiin Aapen koppiin meno pariin kertaan ja ei siinä mitään ongelmaa ollut. Talliin --> harjaus --> romppeet päälle --> menoks.
 En lähtenyt tänään niin iloisin mielin ratsastamaan. Yritin asennoitua vähän paremmin ja olla mahdollisimman rauhallinen. Aape kiemurteli, pysähteli, punkesi, tms, mutta yritin jatkaa vaan mahdollisimman päättäväisesti ja rauhassa. Välillä jos otti oikein pahasti hermoon saatoin vaan pysähtyä minuutiksi pariksi, vetää oikein syvään henkeä ja jatkaa aivan alusta. Se kannatti. Kun oltiin jo monta kierrosta käynnissä takuttu, alkoi Aape hiukan asettua. Ei niin hyvin kuin voisi, mutta edes vähän.
 Kun saatiin voltit käynnissä sujumaan siirryttiin raviin. Ravissa oli aluksi kanssa vähän työtämistä, mutta sekin alkoi lopulta sujua. Ravattiin ja Aape meni kyllä niin sika hyvin verraten eiliseen. Ei voi kauhalla pyytää, jos lusikalla on annettu. ;)
 Päästiin laukkailemaan ja se sujui ihan hyvin. Laukkailtiin molempiin suuntiin muutama kierros pääty-ympyröineen ja ruvettiin koklaan vielä rataa.
 Ekalla kerralla Aape meni ensin ihan hyvi, mutta ensimmäisessä nurkassa se oli ihan sellain, wihii nyt laukataan. Ei ollenkaan sikamaisella asenteella, vaan pikemminkin "Mademoiselle, voisimmeko jo mennä?" Anteeksi, en tiedä mistä tuo Mademoiselle tuli... x) No hätä, uusi yritys. Sujui jo ihan hyvin, eiliseen verraten ihan super hyvin. Otettiin vielä toiseen kertaan ja kyllä se meni ihan tarpeeksi hyvin. Ei ollut ainakaan kauheata sikailua koko rata. Sillä mennään mitä on. 
 Köpöteltiin loppuravit pitkällä ohjalla. Käppäiltiin ihan rauhassa loppukäynnit ja kun päästiin tallille Aapepaape sai herkkuja suun täydeltä! 
 Nyt vielä siistimään vähän varusteita ja pakkaamaan traileri ja auto valmiiksi!  

 photo 036_zps0857eab6.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti