perjantai 19. heinäkuuta 2013

popotukset kintuissa taas!

 Eilen tosiaan kävi kengittäjä! Jee! Sitä kerittiin kyllä odottamaan epätoivoisesti, vaikkei aika sinänsä pitkä ollutkaan. 
 Kengityksen (ja pikku ponien vuolun) jälkeen hepat sai jäädä kuivumaan vielä karsinaan.
 Koko hemmetin päivän satoi vettä. Ei kaatamalla, mutta tasaisesti koko ajan, ilman minkäänlaista taukoa. Tuli jo mietittyä, että voiko edes pellolla mennä jos on liukasta tms, mutta ajattelin vaan, että pakko meidän nyt edes vähän on harjoitella.

 photo 031_zpse6874110.jpg

 Aape oli kuiva ja varusteet niskaan. Etsittiin kuivin tasainen pelto. Perfect! Siellä oli kaikki tötsät valmiina rajaamaan "kenttää" ja näin. Aluksi Aape jännittyi ihan kamalasti yhdessä nurkassa, missä se maanantaina oikoi ja sekoili ihan kamalasti. Sain sen rentoutumaan siinä lopulta sekä käynnissä, että ravissa. En ole koskaan varmaan ottanut niin pitkiä ja perusteellisia alkulämmittelyjä ja kyllä sen sitten huomasikin.

 photo 022_zpsc9c7daee.jpg

 Kun lähdettiin laukkaamaan, Aape muodosti kulmasta jälleen jonkun ongelman. Yritin sitä saada rennoksi, mutta ei niin ei. Jonkin aikaa yritin hyvällä ja sitten kun ei enää olisi hermo riittänyt, lähdi. Mutta en pois. Vaan vaihtamaan peltoa. Muahahahahaa.
 Nyt alla oli yhdeltä sivulta aika paljonkin märempi pelto, mutta ei voi mitään. Otettii koko pirun lämmittely alusta, tosin hiukan lyhyempänä. Sellain, että Aape alkoi taas pelittää hyvin.
 Tehtiin voltteja sun muita kiemuroita ja lähdettiin laukkailemaan. Heti onnisti paljon paremmin. Laukattiin molempiin suuntiin muutama kierros ja lähdettiin kokeilemaan rataa.

 photo 036_zps494446bd.jpg

 Iiiiik! Olin ihan kikseissä! Aape. Se mies osasi sen homman (ainakin eilen), kun pääsi vaan jyvälle. Ensimmäisiä kertoja, kun se ihan oikeasti rupesi vähän edes myötäämään itseään ja hakemaan edes pikkuista muodonpoikasta. Ja tähän väliin sellainen, että emme mene kisoihin sillä fiiliksellä, et nyt muotoon hop, tai ei olla tyytyväisiä, koska sitten ois ihan turha menne. *smile* Joten rento fiilis vaa ja menoks.

 photo 034_zps3582ec7e.jpg

 Joojoo siis niin, nyt itse eiliseen ratsasukseen. Siis kerta kaikkiaan se sujui kyllä ihan hyvin! En nyt hehkuta ihan kamalasti, ettei tule tänään, huomenna tai ylihuomenna pettymystä. Mutta siis tosiaan raviosuudet sujui ihan hyvin, välillä jotain pientä jännitystä, mutta asettui kyllä ihan tosi hyvin. Ekalla kerralla vasen laukka tuli väärä, mutta ei annettu sen häiritä ja mentiin rata loppuun siten miten se meni.

 photo 037_zpsda54b3b3.jpg

 Toinen kerta meni kyll ätosi hyvin. Laukat nousi molempiin suuntiin hyvin ja niin, ei mitään ihmeellistä hämminkiä. Otettiin vielä pari kertaa, jotta oikeasti tulee luottamusta.
 Ravattiin pari kierrosta ja sitten käveltiin kunnolla. Kun päästiin tallille, niin meille oli juuri putkahtanut äidin kaveri lapsenlapsensa kanssa, ja sitten pitikin jo kiikuttaa muksua Aapen selässä. Ei siinä mitään, Aape hoiti homman hienosti ja pääsi lopulta takaisin pellolle syömään.

 photo 048_zps7d73b02a.jpg

 Tänään tuli aamusta taas käytyä ratsastelemassa Marialla Kösmytin ja siis joo ihastuttava poni. Oikea oma persoona. En ole ikinä ratsastanut yhtä hieno ravisella ponilla. Se on jotenkin niin kouluponin ravi, niin helppo ja tasainen istua. Kössi on kyllä varsin mainio tapaus, välillä saatetaan mennä kylki edellä, persus lentää tai jotain, mutta ei mitään väliä. Veikeä tapaus!
 Tänään kun sade taas lakkaa, niin yritetään Aapeilla! ;) ♥

 photo 053_zps46be7bae.jpg

ps. Äsken tuli lähtölistat! Iiiiik ! Nyt jänskättää jo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti