torstai 11. heinäkuuta 2013

ponipuunaus

 Eilen kun päästiin Ylöjärveltä lähdin nappailemaan Aapelia kiinni. Sainkin sen ihan mukavasti kiinni ja olin päässyt portista kiinni, kun Memmu syöksyi aidanrakosta kohti, mitä en vielä ollut saanut kiinni. Ei mitään mahdollisuutta enää pysäyttää pikku mustiaista ja vaikka tuli tälliä karkuun vaan.
 En voinut lähteä portilta, koska Leo olisi tullut läpi aidasta, koska Memmu ja Aape molemmat olivat toisella puolen. Äkkiä äitä apuun. Eihän Memmu tietysti antanut kiinni ja annoin Aapen äidin huomaan. Polkupyörä alle ja jahti alkakoon.

 photo 027_zpsa597598e.jpg

 Memmu juoksi karkuun ja Leo kirmasi aidassa toisella puolen rakkaansa perässä. Memmu meni pihaan ja eikö Leo karahuttanut väliaidasta läpi vasikoiden aitaukseen. Herra sai tälliä ja huusi ihan kiitettävästi. Leo laukkasi hullunlailla ympäri aitaa, edes takaisin kiljuen ja hirnuen. Se juoksi myös suoraan vasikoiden keskelle, jotka olivat syömässä juuri kaurojaan. Ei mitään ja se meni vielä uusiksikin. Hetken päästä se ilmestyi silmät hyvä jottei päässä pyörien kuusi vasikkaa kintereillä. Äkkiä omaan aitaan ja Memmukin saatiin takaisin.

 photo 025_zps34b9fde2.jpg

 Sitten päästiin itse asiaan eli Aapeen. Harjailin herran kunnolla ja setvin kaikki jouhet. Lyhensin häntää iihan vähän, sellain sopivasti ja leikkasin Aapen siilin taas kuosiin. Harmi, ettei minulla ollut kamera mukana eilen tallilla!

 photo 019_zps5a7683a9.jpg

 Lähdettiin ratsastelemaan ja mentiin tuota mäkeä kiertämään. Ensin käynnissä. Ruvettiin ottaan mäen alla tasaisella osuudella ravia ja ravattiin välillä itse mäkikin ylös. Mäen päällä tasaisella osuudella saatettiin tehdä ravissa kahdeksikkoa, volttia tms. jotta Aape oli kuulolla ja sai samalla asettumis harjoitusta.

 photo 023_zps8e66e55a.jpg

 Siirryttiin siinä vaiheessa kun Aape oli jo vähän hikinen laukkailemaan alhaalla suora, ravilla mäki ylös, mäenpäällinen ravissa ja sitten mäki alas käynnissä + uudestaan sama ja sitä rataa.

 photo 013_zps45ffedef.jpg

 Aape meni ihan kivasti, kävi välillä vaan vähän kierroksilla. Oikeaan suuntaan ei oikeastaan ollut mitään ongelmaa, mutta vasen oli vähän hankalampi, kun Aape alkoi jo vähän kuumua.

 photo 003_zps650f52e8.jpg

 Mentiin aluksi aika lujaa, mutta kyllä se siitä rauhottui. Vähän temppuili toisella kerralla ja jouduttiin tekemään aika pientäkin volttia, palaamaan toiseen päähän uudestaan tms, mutta kun saatiin vasen laukka nousemaan 3 kertaa nätisti, se riitti, sitten ravia ja käyntiä. Ihan hyvä fiilis jäi.

 photo 009_zps1455378a.jpg

 Tänä aamuna otin ensin Leon kiinni. Se ei meinannut millään tulla aluksi laitumelta pois ja jos olisin keskittynyt siihen täysin Memmu olisi karannut. Äiti tuli pitämään Memmua ja saatiin Leo.
 Harjasin senkin täysin + jouhet selväksi, hännän lyhennys tms. Kokeilin myös Leolle sen uuden sadeloimen, joka oli ehkä hitusen iso, mutta ihan ok.

 photo 005_zpse9b92462.jpg

 Hehehee. Sitten oli aivan pakko tehdä Leosta oikea pikkutyttöjen unelmaponi My Little Pony:

 photo 042_zpsc2243102.jpg
Olen pahoillani Leon yli helmojen pursuavasta kesämahasta... :D
 Joo. Leo sai mennä talliin hetkeksi ja haettiin Aape ja Memmu. Aape sai mennä karsinaansa viettämään laatuaikaa hetkeksi Leon kanssa ja puunasin Memmun. Nyt se alkaa jo näyttämään vähän ponilta, kun sen vähän huonosti hoidettu talvikarva alkaa olemaan edes vähän enemmän pois. Vanhan rouvan hännän selvittämisessä oli aikas iso homma ja sainkin sen ihan hyvin, mutta jouduin kyllä leikkaamaan häntää omasta mielestäni "liian" lyhyeksi, koska se oli niin säikeellä ja kierteellä. Mutta pääasia kai, että Memmun on hyvä ja mukava viettää vanhoja päiviään, kun ei sen nyt enää tarkoitus olekkaan mikään kantakirja tamma olla. :D

 photo 072_zps9febcd69.jpg

 Hepat pääsivät kaikki alalaitumelle täyttämään mahojaan päiväksi ja jäivätkin sinne oikein tyytyväisinä.

 photo 065_zps14f805d4.jpg

 photo 077_zps4dd3d629.jpg

 photo 054_zps0f1480de.jpg

 photo 069_zps04604144.jpg

 photo 047_zps8f0382c9.jpg

 photo 041_zps6fcaffc6.jpg

 photo 008_zpsfb1fd5ec.jpg

 photo 021_zpsaa33a418.jpg

 photo 002_zps3ede92bb.jpg

 photo 080_zpsc98b6df6.jpg

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia; varsinkin tuo Aapen turpakurkkaus ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aape rakastaa tuota karsinan oveaan, kun siinä on nuo rakoset (jotka tehtiin sen takia, että yllän avaamaan oven toiseltakin puolen ja näen karsinaan ilman korokkeita :D) joista se pääsee kurkkimaan ja kerjäämään nameja! Muuten pikkumies ei ollenkaan ylettäisi kurkistamaan karsinastaa, ja tuosta on tullut jo ihan rutiini, Aape tietää näyttävänsä nallekarhulta tuossa ja namin tuloa ei voi estää! ;)

      Poista