sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

103# töitätöitä

 En oikein tiedä mistä aloittasin ja varmasti jää jotain tapahtumia poisikin, koska pieni mieleni ei millään jaksa muistaa edes kaikkea mitä olen tehnyt..
 Eilen totanoinnaa. Niin tässä se tulee, en tosiaankaan muista! Olin oikeasti ihan koko päivän pihalla ja tein töitä, mutta mitä?!
 Ainakin miehet teki puita ja minä keräsin puomeiksi sopivia suoria ja ohuita puita sivuun itselleni. Eilen oli maitoautopäivä (meillä siis on todellakin niitä lypsylehmiä) ja miehillä meni tuo puiden teko vähän pitkäksi. Sillä välin kun isä ja veli teki puita menin jo sytyttämään navetan pesään tulta. Siivosin sonnat ja jaoin kaurat, väkirehut, täytin viljakärryn, tmstms. Sitten tuli isäkin ja minä menin pudottamaan rehut ja isä jakoi.
 Saatiin aika rivakasti hommat siihen vaiheeseen, että päästiin lypsämään. Isä taisi lypsää vain pari lehmää (n. viidestätoista?) ja minä loput. Olin niin iloinen! Yksikin lehmä, joka pelkää kuollakseen minua (sillä on lapsuuden traumoja, kun yritin kesyttää sitä) ja vihaa minua ja minä myös vähän sitä. Niin siis sain senkin lypsettyä! Nyt voinkin sitten tehdä viikonloppusin (ilta)navettoja ja siten tienata vähän "taskurahaa".
 Lähdin siivoamaan tallia. Kun sain tallityöt tehtyä, innostuin tekemään hepoille aitaa tuohon tallin edustalle hiekalle, jotta laitumet (missä hevoset tähän saakka ovat olleet) saavat kasvaa rauhassa. Siinä se ilta sitten vierähtikin enkä kerinnyt lopulta ratsastamaan. Kävin saunassa, katsoin Amazing Racen ja sitten olinkin aivan valmis nukkumaan!  
 Tänään olin koko päivän puoliyhdestätoista eteenpäin pihalla. Ihan ensimmäisenä laitoin saaviin vettä ja oikeastaan voisi sanoa, että kaikki riimut, riimunnarut, juoksutusliina, chapsit ja jos jonkin näköistä heppakamaa. Huljuttelin niitä vähän ja sitten jätin ne sinne lillumaan.
 Siivosin välissä karsinat ja jotain hubailin ponien kanssa. Vein hevosille heiniä ja täytin vesiastian. Vaihdoin "pesu"saaviin vedet ja sitten hinkutin kaikki kamat läpikotaisin juuriharjalla. Innostuin ihan täysin kun sain vaaleimmatkin riimut niin puhtaiksi! Selkää vähän kivisti, mutta eipä se tuossa vaiheessa vielä mitään.

 Siivosin tallin edustalta kaikki moskat pois, jota tuli n. kaksi kotturillista. 
 Harjailin Aapen ja Leon oikein kunnolla ja putsasin Leonkin kaviot kerrankin. Se vaatii aina oman aikansa. Leo antaa nykyään jo etukavionsa ihan hyvin putsata, mutta takakaviot, etenkin oikea tuottaa vähän ongelmia. Joka tapauksessa homma saatiin loppujen lopuksi ihan kunnialla hoidettua.
 Harjasin Aapen ja tarkoitus oli lähteä ratsastamaan. Nostin viimeistä jalkaa putsatakseni kavion ja sitten kuului napsahdus selästä ja tuntui kuin puukko olis lyöty selkään. Aijjaij. Sinnikkäästi putsasin kavion hetken tuskailun jälkeen. Yritin venytellä selkää, mutta kipu oli pistävä.
 Menin sisälle ja makasin varmaan viisitoista minuuttia lattialla ja yritin hakea hyvää asentoa, hieroin selkää tennispallolla, venyttelin tms..
 Ajattelin, että pakko tänään on ratsastaa, kun oli hieno ilmakin. Menin ensin kokeilemaan polkupyörällä uskallanko lähteä. Ajoin kaikki mahdolliset möykyt ja ei ne möykyt mitään, mutta sitten sen jälkeen.
 Lähdin joka tapauksessa ratsastamaan. Ajattelin, että joudun vielä katumaan etten laittanut olympiaa suuhun, mutta aivan mahtavasti meni ihan kolmipalallakin!
 Mentiin isoa tietä pitkin vaan. Päästeltiin menemään ja oli oikein hienoa. Välillä pisti aivan tolkuttomasti selkään, mutta en antanut sen pahemmin haitata. Yhden naapurin näin ja vähän aikaa juttelin ja Aape sai jälleen kehuja! Jatkettiin matkaa ja samaisen talon shettis ja suokki tammat olivat kovin ilahtuneina Aapesta.
 Laukkailtiin aika paljon, kuitenkin tositositosi varovasti. Onneksi tietä laitettiin juuri viimeviikolla kuntoon niin nyt on ihan hyvässä kunnossa.
 Kaikki oikeastaan sujui tänään todella hyvin!
 Aloitin maalailemaan ensimmäisiä esteitämme. Ensimmäinen puomi on nyt maalattu ja ekat renkaat vähän keskeneräisinä. Kyllä se siitä. 
 Ratsastuksen jälkeen lepuutin vähän selkääni. Olin luvannut tänään hoitaa iltanavetan, mutta se jäi tuon selän takia väliin. Sen sijaan otin urakaksi satulahuoneen siivoamisen. Harjasin suojat ja lakaisin satulahuoneen. Järjestelin kaikki paikat ja kyllä taas kannatti! :)
 Ainiin ja selkäkin alkaa jo vähän helpottamaan. Buranaa naamaan ja menoksi!

Aaargh ! Nyt menee tähän koneeseen totaalisesti hermo! Kerrankin kuvasin oikein blogia varten ja olisi ollut paljon kaikennäköisiä "kivoja" kuvia, mutta ei kun ei... Olen kaksikymmentä minuuttia yrittänyt ladata kuvia, mutta ei.. No jos sitten huomenna.

Bloggerini tuntuu olevan nyt aivan jumissa.. Tänäänkin otin kuvia, mutta kun saisi edes eiliset tänne.. Noh katsellaan. Poistin tuossa yli 50 postaustakin, jos olisi siitä johtunut, mutta ei vaikutusta.

2 kommenttia:

  1. laita näihi isommat kappalejaot näihin pitkiin teksteihin ni on helpompi lukee :--) tosi kivasti oot taas kirjottanu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu täytynee laittaa! :) Tosiaan tarkotus oli tunkee kuvat jokasen kappalejaon väliin, mutta bloggeri.. ja kiitos! (:

      Poista