torstai 11. huhtikuuta 2013

Tsalaaam

 Doddiiin. Tänään pääsin vihdoin kolmen päivän jälkeen ratsaille. Maanantaina syy miksi en päässyt ratsastamaan oli se, etten saanut Aapea kiinni. Tiistaina sitten meni päivä Lempiä muistellessa. ♥ Ja eilen sitten en taas saanut Aapea kiinni.
 Tänään varauduin jo henkisesti, että voi mennä aikaa. Ensin öljysin viikonloppuna ostamani  ratsastusvyön ja kattellaan nyt, jos jo huomenna sitä koklaan Aapen kanssa!  Tein tallihommat ja sitten hakemaan heppoja.
 Otin tänään vähän "järeämmät aseet" käyttöön ja otin mukaan hööksiltä saatavia omenanameja, jotka ovat ponien, etenkin Aapen suurinta herkkua!
 Leo ponin sain sitten jotenkin kiinni, Aapen pienestä härnäyksestä huolimatta. Aape ei tullut, joten vein Leon tallille. Jätin sen kiinni tallin ulkopuolelle ja sitten Aapea nappaamaan.
 Aape tuli aina parin metrin päähän, kurkotti ja kääntyi karkuun täyttä vauhtia, tai sitten ei niin täyttä vauhtia. Sitä jatkui jonkin aikaa ja lähdin vähän eteenpäin. Lopulta aloin olemaan lähellä jo aitauksen toista päätyä.
 Aina jos Aape meinasi lähteä umpihankeen seisahduin paikalleni ja rapisutin namipussia. Sen verran se tehosi, että Aape aina perääntyi hangesta muutaman askeleen. Sain Aapen ajettua joten kuten nurkkaan, mutta en halunnut tehdä tilanteesta Aapelle mitenkään "pelottavaa", vaan odotin, että Aape tuli itse luokse hakemaan namin.
 Sain Aapen sitten vihdoin kiinni (Jee tänään meni vain 40 minuuttia!!) ja lähdettiin tallille namien saattelemana. Harjasin molemmat ponit kunnolla ja sitä karvaa oli!
 Heitin koulusatulan selkään! Uskaltauduin vielä pellolle. Käppäilin ja tein ihan vain muutaman voltin. Ravailin pitkälti harjoitusravissa. Molempiin suuntiin sama ja ravi meni ihan hyvin. Tehtiin myös voltteja. Otettiin muutama pitkä laukka pätkä tuossa omalla tiellä ja sitten kävelyn jälkeen talliin. Elikkä ihan hyvin meni. :)
 Tallilla rapsuttelin poninpömpyröitä ja hemmottelin niitä nameilla! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti