perjantai 5. huhtikuuta 2013

pimahdus tulee!

 No ookoo, ei nyt ihan, muttei kaukana ollutkaan! Juupelis elikkästä tänään lähin "vähän" maastoilemaan "rennosti".
 Köpöteltiin aluks ja Aape ravas oikeen nätisti. Ja sitten. Nostin laukan siitä kohtaa mistä Aape on aina ennen lähtenyt apinan raivolla painamaan. No tämä kokeilu ei mennyt putkeen. Niinpä poni taas lähti oikeen kunnon vauhdilla vasempaan laitaan ja paino menemään kuin pyhä pyry!
 Tällä kertaa en luovuttanut! Kun sain Aapen ihan vähän rauhallisemmin menemaan annoin mennä eteenpäin. Seuraavan kerran kun nostin laukan ja vielä toisesta kohtaa niin taas painettiin. Aaargh. Oikeasti suoraan sanoen kihisin raivosta... Otin tuonkin muutamaan kertaan.
 Kun sain rauhottumaan jatkettiin eteenpäin. Jos painoit toisen pohkeen kiinni kylkeen pyytääkseesi heppaa menemään sivumpaan, niin lähti hevonen alta. Huoh. Ravi oli aivan kamalaa! Se oli sellaista järkyttävää ravurin ravia pää aivan pystyssä, vaikka annoin ohjaa runsaasti. No ei vaikutusta.
 Kun päästiin mettätielle jossa oli vähän lunta, vauhti vähän rauhottui, painosanalla vähän. Heti jos myötäsit ohjasta Aape lähti kuin raketti.
 Metsätien osuus meni ihan hyvin, tosin valitettavasti se on kaikista lyhin osuus tuolla lenkillä. Ravi oli edelleen jotain aika kamalaa, kuitenkin vähän parempaa kun aluksi. Lopussa kuitenkin tuli taas Aapelle sama vaihde, että ravuria oltiin ja sitten jos korjasi jalan asentoa tai yritti saada heppaa sivuun niin tämä lähti alta.
 Käveltiin oikeen kunnolla ja kun matkaa oli enää puoli kilometriä ja oltiin kääntymässä tiehaaraan, niin eikö Aapen siinä pitänyt sössiä ja lähteä vauhdilla. Siihenkin sitten vielä jumitettiin ja mentiin monta kertaa.
 Voiko kamalampaa maastoilu kertaa olla? No joo, kyllä varmaan voi olla, mutta silti. Kun pääsin tallille, huomasin että Aape ei avannut vasempaa silmäänsä kokonaan. Kun rupesin oikein tarkkaan kelaamaan, raippa varmaan osui sitä silmään, jossain vaiheessa, kun pyysin sivuun ja pohje tai ohja ei auttanut. Siinä kohtaa mielestäni Aape viskaisi päätänsä ja siristeli kovasti kyseistä silmää.
 Olen itselleni nyt niin vihainen ja niin. Vahinkohan se silti oli, mutta tarviko sillä raipalla sitten välttämättä napauttaa, tai olisiko edes voinut katsoa vähän tarkempaan. No tehty mikä tehty ja nyt tarkkaillaan silmää.
 Muuten oli ihan normaali, mutta Aape ei aukaissut kun about puolilleen ja silmä vuoti jonkin verran. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti