lauantai 29. maaliskuuta 2014

työvoitto

 Aape sai taas eilen vapaapäivän meidän riparitapaamisen takia..
 Tänään sitten mentiin senkin edestä! Lähdin aamusta tallille ja harjailin Aapen kunnolla. Kaikki perus hoitotoimenpiteet ja lähdettiin ratsastelemaan.
 Mentiin pellolle ja käveltiin aluksi aivan pitkin ohjin muutama kierros. Keräsin ohjat ja ruvettiin tekemään käynnissä voltteja.
 Siirryttiin taviin ja ensin Aape vähän kaahotti muutaman kierroksen ajan. Nopeasti herra alkoi keskittymään ja löydettiin oikein hyvä ja tasainen tempo. Ravattiin ja jatkettiin volttien tekoa. Aape oli todella hyvä ja rento tänään ravissa!
 Kun ravit oli ravattu molempiin kierroksiin nostettiin ensin vasen laukka. Laukka nousi hyvin ja laukka rullasikin vielä ihan hyvin. Työstettiin taas tänään laukkaympyröitä ja Aape oli aluksi ihan super! Puolipidätteitä aina silloin tällöin ja oikein hyvä tahti pysyi yllä. Ajattelin sitten, että jos vielä yksi kunnon ympyrä, sitten vaihdetaan suunta ja sitten riittää laukkailu. Noo, eipäs riittänyt yksi ympyrä...
 Aape selkeästi päätti, että herralle piisasi juuri tuolloin. Eihän sillä ympyrällä voinut enää yhtään taipua, vaan piti lähteä punkemaan ihan eri suuntaan, ja kun uralle päästiin, lähdettiin kuin ammus. Ja puolipidätteillä ei tupannut olemaan mitään virkaa.

 photo IMG_5177_zps6b48df78.jpg

 Sisukkaasti yritin vain pidättää ja jatkaa ympyröiden tekoa, mutta se oli todella hankalaa. Pidätin ja pidätin ja aina jos meni vähän paremmin, pitkälle sivulle päästyä Aape lähti kuskaamaan. Kierroksen kahden jälkeen sillä iski jokin älynväläys, että nyt lähdetään tallilla. Sitten sitä ei pitänyt mikään. Se vaan painatti pää ylhäällä, vastusti kuolainta ja painatti kohti kotia. Ajattelin jo, että kohta ollaan yhdessä kuopassa ja joku jalka murskana tms. mutta Aape hoiti homman hyppäämällä sen painauman yli kylki edellä. Varmaan parisataa metriä se painatti täys kaahotus päällä, ennen kuin sain mitään tuntumaa. Otettiin pieni keskustelu tuokio välissä ja palattiin uralle.
 Enää ei ollut ihan tuollaista Aapen sata-nolla kyyttäämistä, mutta kyllä sitä vauhtia piisasi, ja Aape teki jotain omia laukanvaihtojaan tms. Kaikki laukannostot olivat tänään ihan superhyviä, mutta Aapea ei tuntunut tänään huvittavan tuo laukkaaminen.
 Kerta toisensa jälkeen oltiin menossa perä edellä väärään suuntaan, pyörimässä jossain, uran ulkopuolella, kaahottamassa tuhatta ja sataa ja lopulta pysähdyksissä. Mutta kerta toisensa jälkeen myös yritettiin uudestaan, vaikka pari kertaa kävi mielessä, että olisi helpompi nyt vain lopettaa. Onneksi ei lopetettu.
 Hoin vaan Aapelle ääneen, "nyt ei pelleillä", "pidä yllä", "rauhassa", tms. Ja lopulta saatiin reilu kierros menemään tasaisesti kahden laukkaympyrän kera!

 photo IMG_5211_zpsac5c32ca.jpg

 Tuon onnistumisen jälkeen molemmat sai hetken rentoutua ja käveltiin pari kierrosta vähän pidemmällä ohjalla. Vaihdettiin suunta ja oikeaan kierrokseen ei ollut onneksi mitään ihmeellistä. Laukka oli vähän nelitahtisempaa, mutta ympyrät onnistuivat hyvin ja tahtikin oli suht tasainen.
 Ravattiin lopuksi muutama kierros pellolla volttien kera ja vähän pidemmällä ohjalla.
 Ihan viimeiseksi lähdettiin maastoon ravailemaan ja kävelemään kunnon loppuverryttelyt, kun tuli oikein tuon laukan kanssa tahkottua. Käytiin tuo meidän pikkiriikkinen 3-4 km lenkki. Ravattiin pitkällä ohjalla. Suurin osa matkasta kuitenkin ihan vain käveltiin ja nautittiin auringosta. Käväistiin kurkkaamassa jälleen mökillä järven tilanne. (Eikä ne jäät ollut vieläkään lähtenyt sulamaan...) Käveltiin kotiin ja hepat pääsivät tänään vihdoin isompaan aitaukseen.
 Varmuuden vuoksi aloitettiin Aapelle parin viikon psyllium kuuri. :)

 photo IMG_5196_zps219e2995.jpg

 photo IMG_5204_zpsa55bce19.jpg

2 kommenttia: