maanantai 7. lokakuuta 2013

Ratsastustunti vol. 7

 Todellakin vasta 7. ratsastustunti Aapen ja minun aikana, mihin aika on mennyt? Noo, kesällä tehtiin paaljon töitä ihan kaksistaan, koska en kehdannut pyytää Jenniä tai ketään muutakaan, kun meni välillä niin huonosti, laukka ei toiminut, jne. Kyllä, nyt ymmärrän, idiootti olin, silloin sitä apua eniten olisin tarvinnut, mutta ollaan selvitty ihan hyvin, ehkä mentiin vain pidemmän kaavan kautta. Nyt kuitenkin yritän Jennin kansa sopia säännöllisemmin tunteja. :)
 Jenni (sekä Leila, Timo ja Anu) hakivat minut koulusta. He jättivät minut meidän tiehaarasta käppäilemään ja hakivat sillä välin heinälastin. Kipitin nopeasti vaihtamaan vaatteet ja syömään.
 Hain Aapen ja sain sen jopa kiinni ihan hyvin! Harjailin ja varustin Aapen. Koulupenkki määrättiin, koulupenkki laitettiin.

 photo 012_zps67292359.jpg

 Mentiin pellolle ja käppäiltiin aluksi ihan uraa pitkin. Siirryttiin kevyeen raviin ja tehtiin pääty-ympyröitä. Aape oli aluksi vähän tahmea ja sitten se meinasi juosta pikkaisen alta pois. Lopulta Aape alkoi olla tosi tosi kiva ja tuntumalla hyvin.
 Istuin alas haroitusraviin ja tehtiin "kulmikasta kasia", jonka lyhyiden sivujenn päätyyn tuli voltit. Tarkoituksena oli aina tulla puolivälissä suoraan Jenniä kohden. Joo tiedän, olen huono selittämään, mutta toivottavasti joku ymmärtää edes jotain.
 Aluksi oli vähän hankalaa, mutta pikku hiljaa meni kivemmin ja kivemmin. Lopulta tosi kivasti. Ja välillä Aape myötäsi päätään edes pikki riikkisen pätkän! Wiii!

 photo 035_zpsc1e76e26.jpg

 Ravin jälkeen otettiin vielä vähän laukkaa. Tehtiin edelleen kasia ja siinä suoristuskohdan keskivaiheilla nostettiin laukka, lyhyensivun jälkeen nurkassa harjoitusravi, voltti ja sitten oltiinkin jo pian taas suoristuskohdassa ja uudelleen toinen laukka. Ajattelin, että joo ei tuu kesää, mutta kummasti onnistui ja olin kertakaikkiaan niin iloinen.
 Loppuravit vähän pidemmällä ohjalla ja sitten käppäiltiin. Varmaan yksi parhaista ratsastuskerroista! :)

 photo 031_zps70109bb0.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti