maanantai 21. lokakuuta 2013

ratsailla pitkästä aikaa

  Tänään raahasin itseni väkisin ratsastamaan, vaikka olo edelleen on vähän kipeä. Mutta onneksi raahasin! Ensin tietysti kaikki jokapäiväiset tallirutiini (= karsinoiden siivoomiset, vedet, iltamössöt turpoamaan, heinät, tmstms..) ja hakemaan heppoja.
 Laitoin Aapelle ainoastaan suitset, koska ajattelin vain käveleväni ja ehkä ihan vähän ravaavani alapellolla. Mentiin etsimään vielä kadoksissa olevia harjoituskartioita (minun kielellä tötsiä). Seitsemän niitä pellossa vielä oli ja viisi olin aiemmin löytänyt. Joskus kesällä ne sinne hukkui heinien joukkoon ja nyt oikein kunnolla maastoutuneet.
 Käveltiin ensin ja pari tötsää löydettiin. Ajattelin, että otetaan nyt ihan pikku pätkä raviakin, kun kerran lähdettiin. Aape oli todella  virtaisa tänään. Herra lähti tänään aika vauhdikkaaseen raviin. Sisukkaasti yritin pysyä perässä ja sitten mentiinkin neliölle. Ensimmäiset reilut kymmenkunta kierrosta oli ihan kaahotusta ja senkun yritin vain pysyä mukana. Pikku hiljaa Aape tasaantui, lukuun ottamatta pikku kiihdytyksiä. Ruvettin lisäämään voltteja uralle.
 Kun Aape alkoi olemaan hyvin kuulolla, ajattelin, että otetaan nyt pari laukka spurttia koko ison laakean pellon mitalla. Ravattiin ja otettiin käännös vasempaan ja laukannosto. Lähdettiin suoraan ja kun Aape tajusi, että "wihii nyt mennäänkin suoraan" se heitti pari askelta ravia ja vaihtoi laukan itselleen helpompaan. Ehei, näin helpolla ei minun kanssani pääse.
 Otettiin uudestaan ja tehtiin pari spurttia suht rauhallista. Viimeinen spurtti mentiinkin sitten aika täysillä. Aaaa aaa aa! ♥

 photo 099_zps47cffe3e.jpg
 
 Aluksi ajattelin, etten varmasti saa Aapea pysymään lapasessa ja käännettyä neliöllä, mutta kaikkea on kokeiltava. Pari kierrosta mentiin aika vauhdikkaasti, mutta kuitenkin sellain ihan mukavalla tapaa. Olin ihan taivaissa. Pakkanen nipisteli kyllä ikävästi poskia, korvaan sattui ja kurkkuun koski, mutta se oli vaan niin hienoa! Aapen laukka rullasi ihan super hyvin ja se oli kuulolla, vaikka virtaa olikin runsaasti!
 Toiseen suuntaan tehtiin kaikki samat ja käveltiin piiitkät loppukäynnit ja löydettiin kuusi seitsemästä tötsästä! Viimeisen kadonneen tötsän olin alueen tiedän suunnilleen, joten ei huono! ;)

 photo 092_zps46ae9771.jpg

 photo 045_zpsfa8dc914.jpg

 photo 078_zps9914ff47.jpg

 photo 207_zpse6ff7377.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti