perjantai 7. kesäkuuta 2013

Terkut Pohjanmaalta!

 Tsau taas piiiiiitkästä aikaa! Elikkä maanantai aamuna lähdin vähän extempore kummitädille Haapavedelle. Kello oli jotain vajaa yhdeksän kun sain pakattua, leipä matkaan ja äkkiä kohti Parkanon juna-asemaa. Elämäni toinen kerta, kun matkusitin junalla ja eka kerta kun menin aivan yksin!
 En ollut kerinnyt pahemmin asiaa miettimään, sillä asia tuli niin nopeasti. Paikan päällä sitten rupesi jo hieman jänskättämään. Heti alkuun meinasi tulla kiire, kun menin väärään päähän junaa, ja kysyin konduktööriltä(tööritaitooriihansama!:D) onko tämä se ja se vaunu. Eipä ollut. Äkkiä juoksu toiseen päähän junaa ja kerkesin.
 Kävelin tyylikkäästi paikkani ohi ja tavaraa oli niin paljon, että hyvät, että mahduin kääntymään. Kun pääsin vihdoin istumaan rupesin järjestäytymään. Tavaraa oli ihan kiitettävästi ja oli varsin ahdasta.
 Matka sujui ihan hyvin ja aikataulussa pysyttiin. Loppumatkasta uskaltauduin jo hieman levittäytyä viereisellekin penkille, johon ei onnekseni ketään tullut.
 Kummitätini oli 7kk ikäisen tyttönsä kanssa minua vastassa ja mentiin ensimmäisenä kiertämään vähän Ylivieskan Kärkkäistä. Ostin pikku-Jennalle minnihiiri bodyn ja tutan nätin ja pirteän kesämekon.
 Kävästiin syömässä ja sitten lähdettiin kummitätini kotia kohti. Aikaa saatiin tuossa välissä ihan hyvin kulumaan.
 Ilta kului nopeasti. Käytiin kävelyllä Jenna rattaissa ja kaikkea perusjuttuja.
 Seuraavana päivänä suurimmaksi osaksi hilluttiin vain heidän kotonaan. Vähän käytiin tuulettumassa, kun ajettiin Nivalan kautta Haapajärvelle katsomaan koiravauvaa. Tarkoitukseni ei ollut tulla kotiin koiravaavin kanssa, vaikka siihenkin olin varautunut, mutta eikös pikku Lilli-neiti mukaan lähtenyt.
 Tiistai kului myös nopeasti ja Jenna meni nukkumaan jo yhdeksän maissa. Ilta kuitenkin venyi kummin kanssa jutellessa yli yhteen.
 Keskiviikkona ei mitään erityistä kerittykään tekemään. Haettiin Lilli ja sitten olikin jo aika lähteä juna-asemalle.
 Lilli hurmasi minut sosiaalisuudellaan ja uteliaisuudellaan. Se on 3 kk vanha islanninlammaskoira, joka on oikein kivan oloinen pakkaus.
 Junamatka sujui Lillin osalta hyvin. Lilli nukkui jo automatkan yli 40 min asemalle ja junassa, kun totesi ettei ole mitään tekemistä nukkui, ekan tunnin lattialla ja sitten sylissä. Pari tuntia nukkui putkeen ja sitten kävi oikein mallikkaasti pissimässä laatikossaan papereille.
 Nukkuminen jatkui ja tosiaan neidin kanssa ei ollut mitään ongelmia. Junassa sen sijaan oli jotain häikkää. Kolmen tunnin matka venyi neljään, mutta selvittiin. Juna pysähtyi ennen Lapuaa keskelle metsää ja sitten sammui Lapuan asemalla. Lisäksi Seinäjoen jälkeen pysähtyi ja seistiin ihan kiitettävän kauan.
 Loppu hyvin, kaikki hyvin. Päästiin lopulta kotiin Parkanostakin. Ilta kului pennun kanssa nopeasti ja kello olikin jo 12 kun pääsin itse vasta nukkumaan.
 Puoli kuusi aamulla Lilli oli sitä mieltä, että nyt riitti ja tuli tökkimään naamaa. Käytiin pihalla ja sitten ei enää penska antanutkaan nukkua.
 Päivä oltiin lähes kokonaan pihalla ja vedettiin parin tunnin päikkärit. Eilen illalla Lilli alkoi jo tutustumaan hevosiin paremmin, eikä tarvinnut enää murista tai haukkua, vaan voi haistella. Hyvä juttu!
 Kävin Aapen kanssa illalla 10 km lenkin, koska Aapella oli taukoa tuossa varmaan jotain 3-4 päivää, koska oli ukkostanut ja Tanja ei ollut päässyt ratsastamaan.
 Mentiin ensin kääntöympyrä lenksu. Aapen vasenlaukka ei nouse enää voltiltakaan... Se vaan lähtee vinottain oikeaa laukkaa. Oikeakin laukka alkaa jo paikka paikoin olemaan nelitahtista. Nyt kentälle ja pian! Jos vain pääsisi!
 Kuitenkin Aape meni ihan kivasti. Laukkailtiin rauhassa ja ravattiin vähän normaalia tahdikkaammin.
 Sieltä jatkettiin vielä toinen lenkki. Ravattiin tiehaaran ohi ja ihan hyvin meni. Muutenkin tuohon kakkoslenkkiin olin ihan suht tyytyväinen, joissain kohtia ois saanut Aape olla paljon paremmin kuulolla, mutta ihan hyvin selvittiin.
 Tänään ajattelin, että eilisen palautumisen kannalta käyn vain kävelemässä.  Menin ilman satulaa saattamaan Tanjan mökille.
 Kipusin vesiastian päältä ja en meinannut päästä, koska Aape meinasi lähteä alta ja kun yritti himmata tuli ravia.
 Lopulta kun selkään pääsin niin kohti mökkiä. Aluksi Aape olisi halunnut kotiin päin ja siinä vähänprotestoi.
 Muutenkin virtaa tuntui olevan aika paljon, ja kuolainta vastusteltiin ihan riittävästi. Lähdin mökiltä aika pian kotiin, koska kävi aika kylmä tuuli. Aape ei olisi millään malttanut odottaa, kun väistettiin yhtä autoa ja jotain siinä riehui, pyöri ja pompotteli.
 Käppäiltiin kotiin ja sai kyllä ihan jatkuvaa pidätettä  tehdä. Kotiin päästiin ja Aape takaisin laitumeen.
 En saa nyt vielä kuvia, koska blogger, mutta olen tämän päivän yrittänyt tutustua photobukettiin... Näin pikaisesti kirjoitettu postaus, koska Lilli riehuu sylissä, mutta on edes jotain.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti