sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

habareeniä

 Aapella oli tuossa pari vapaa päivää, syystä tai toisesta. Hinku ois ollu ratsastaa, koska pelto, pelto, pelto! Muutta vettä satoi kaatamalla (eikä se vielä mitään), mutta tuo tuuli!
 Eilen iltanavetan jälkeen hain hepat ja heitin Aapelle ratsastusvyön selkään. Suitset naamariin ja menoksi. Menin yhdelle isolle pellolle ja käppäiltiin se pari kertaa ympäri. Otettiin ravia ja fiiliksen nostattamiseksi yksi veto laukkaa.
 Sitten jatkettiin ravissa. Ravattiin muutama kierros ja sitten se hupi vasta alkoi! Laukkaa, laukkaa ja laukkaa! Oikea ajatusten nollaus. Välillä kyllä oli kyllä vauhtia ihan kiitettävästi, ja hallittavuus... kohtalainen. :D
 Kerran kyllä herra säikäytti, kun laukattiin ja poni ei kerinnyt tietty miettiin jalkojansa, kun täytyi vaan painaa niin lujaa eteenpäin. Herra sotkeutui etukinttuihinsa ja sitten oltiinkin jo tutkailemassa maankoostumusta vähän lähemmin. Tai Aape oli. Itse roikuin kaulalla ilman jalustimia. Hetkeksi tuli sellanen iik-fiilis, kun ohjat lensi ja Aape jatkoi kun tasapainon sai laukkaa ja kiihdytti ja kiihdytti.
 Hengissä ollaan ja vielä yhtenä kappaleena! Ei muuta kun laukka jatkumaan ja kun olin tyytyväinen oikeaan kierrokseen niin vasempaan.
 Sinänsä huono päätös. Olisi pitänyt ensin hoitaa vasen suunta pois alta. Siinä vaiheessa Aape alkoi käymään jo varsin kovilla kierroksilla. Sain kerran aluksi sen laukan nousemaan ja herranjesta sitä vauhtia! Mentii lujaa. Todella lujaa. Ajattelin kuitenkin, että nyt kun nousi niin jatketaan, että kyllä se siitä hidastuu ja rauhottuu. Suoraan sanoen ja paskat! Vauhti kiihtyi ja ratsastin isoa ympyrää ja suoraan, kunnes totesin, että ei, ei, ei. Oma tasapaino ei anna vielä tuohon peräks. Vauhti oli niin kova ja käännökset niin teräviä Paapella, että otettiin käynti.
 Ajattelin, että kyllä se vielä sieltä nostettiin ja sitä sitten työstettiin ja kun se nousi ja sain Aapen nostamaan sen edes niin, että se kulki suioraan, niin hyvä. Todella hyvä.
 Otettiin vielä pari kierrosta oikeaan suuntaan ja sitten ravattiin vähän ja käveltiin reippaasti loppukäynnit.
 Tämän päivän olen viettänyt kaverin rippijuhlissa ja nyt sitten sataa kaatamalla ja taas ihanasti tuulee ihan sairaasti.
 ps. Läppäri kenkkuili, eikä mukama löytänyt nettiä, modeeminkaan vierestä, joten en saa kuvia tänään. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti