maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannus

 Juhannus meni yhtä nopeasti kuin tulikin. Olin päässäni kuvitellut haastavani isän lähtemään kanssani kärryttelemään Aapella Juhanuksen kunniaksi, mutta koska äiti jäi torstaina lomalle ja perjantai iltana meille oli tulossa "vieraita" aika kuluikin siivoamisessa, leipomisessa, ruanlaitossa, tms.
 Juhannnus oli varsin mukava ja perjantaina Maria tuli käymään. Oltiin mökillä, kävästiin uimassa tms. Lauantaina aamupäivästä oli tarkoitus lähteä ratsastamaan ja olin jo laittanut kaikki romppeetkin päälleni, mutta ajattelin, ettei siitä kuitenkaan tulisi mitään, kun Aape vaistoaisi, että on kiire vaikka kuinka yrittäisin olla normaali. Ajattelin sitten, että juoksutan herran, mutta lopulta päädyin vain jutustelemaan ja oleskelmaan mukavasti ponien kanssa laitumelle tunniksi. Siitä suuntasin nokkani Alinalle ja vietin viikonlopun siellä.
 Eilen, kun pääsin kotiin hetken istuskelin ja sitten lähdin ratsastamaan. Hain hepat ja laitoin Aapen valmiiksi. Lähdettiin meidän peltoja pitkin etsimään reittiä tielle ja kyllähän se löytyi! Hähhäää!
 Alkuverkaksi ihan käppäiltiin maastossa ja ravattiin kun päästiin paremmalle ja pehmeämpi pohjaiselle metsätielle. Käytiin mäkilenkki. Käveltiin mäen alle ja ravattiin hitaasti hitaasi mäki ylös. Takamukseen kun olisi nyt tarkotus Aapelle saada lisää voimaa.
 Siitä sitten lähdettiin kävelemään takaisin kotiin, peltoja pitkin. Aape oli jo ihan onnessaan, että nyt päästiin helpolla. Ihme kyllä se ei jaksanut kovin kauaa olla möks möks, kun käännyttiinkin jatkamaan reeniä pellolle.
 Olin käynyt asettelemassa meille valmiiksi tötsät neliöön, jotta oli joku "kentänreuna". Käppäiltiin Aapen kanssa ja tehtiin voltteja ympäriinsä. Aape alkoi suht helposti asettua sisäänpäin ja kulki ihan hyvin.
 Kun saatiin sellaiset virheet jotka huomasin korjattua siirryttiin raviin. Aape oli vielä paljon pehmeämpi ja kivempi ravissa ja kaikki voltit sun muut onnistuivat todella hyvin.
 Vaihdettiin suunta vasempaan ja yllätyin, kun edelleen kaikki sujui yhtä hyvin (asettumiset, jne), jollei jopa paremmin. Lähdettiin laukkaamaan ja nostin ensimmäisen kerran suoralla. Yllätyin kun heti nousi vasen laukka ja niin, nyt pystyi jo menemään ihan neliön mallia. Laukattiin pari kierrosta ja tehtiin myös pääty-ympyrät, ilman ongelmia.
 Ruvettiin nostamaan laukkaa uusiksi ja sitten tuli muutaman kerran väärä laukka, mutta kyllä se vasen sieltä taas löytyi loppujen lopuksi! Yritettiin säilyttää rytmi ja tehtiin muutama pääty-ympyrä. Nostettiin vielä kerran ja sitten suunnan vaihto.
 Eipä ollut mitään ongelmia tänään ja tehtiin toiseenkin suuntaan laukassa pääty-ympyrät. Otettiin loppuravit volttien kera. Lopuksi kunnon loppukäynnit ja takaisin laitumelle! ♥

 photo 081_zps74c02e38.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti