tiistai 12. helmikuuta 2013

Tiistai on tarmoa täynnä!

 Elikkästä, tänään tein talli hommat vähän reippaammi, jotta kerkeisin alotteleen ratsastuksen vielä hiukan valoisaan aikaan. Kun varustin Aape oli tosi juro ja yhteistyöhaluton, kun poni sai syödä, mutta iso herra ei saanut syödä kun lähettiin ratsastaan. :D
 Aape pullisti kuin viimeistä päivää ja loppujen lopuksi kiristin pelkkää satulavyötä varmaan noin puolituntia... Ja kun pääsin ratsastamaan oli jo pimeää. Kuitenkin, se ei haitannut menoa.
 Käveltiin ja tehtiin voltteja joka toisessa nurkassa. Lähdettiin ravaileen ja tehtiin edelleen ne voltit. Aluksi vauhtia oli paljon ja vähän päälle. Pidätämyötääpidätämyötääpidätämyötäää... Eli siis puolipidätteitä paljon ja rauhottui aika lailla, ja Aape meni aika rennosti ja kulki tosi kivasti ja pyöreenä ravissa.
 Otettiin vasuriin eka laukan nosto ja shalaa! Heti oikea laukka! Toisella kerralla väärä laukka ja sitten kolmannella kerralla taas oikea! Ja siihen oli hyvä lopettaa tämän suunnan laukkaaminen.
 Vaihdettiin suunta ja sitten kun saatiin ravi taas rauhalliseksi ja rennoksi, kolme laukannostoa ja laukkaa vajaa pitkä sivullinen. Sitten vähän ravia ja loppukäynnit.
 Oli kyllä aivan mahtava päivä vaikka Aape olikin (kuten luonnollisesti hevonen on seisoskelun jälkeen) aikasta virtaisa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti