sunnuntai 17. helmikuuta 2013

hanki humppailua ja Leon oma pikku rata

 Aamusta ihan ekana harjailin molemmat heppaset taas kunnolla. Oon luullut että Aapesta lähtee paljon karvaa, mutta ponin karvan lähtö on nyt aivan käsittämätön! En edes harjannut kauaa ja ponista lähti ehkä vähän reilu yksneljäsosa kotturillinen karvaa.
 Sitten olin heppojen kanssa laitumella muuten vaan reilun tunnin ja nappailin vähän kuvia. Aape ei ollut oikein päivänsäde tänään ja yritti pitää Leonkin kaukana kamerasta välillä! On ne niin hassu parivaljakko. ;)


 Kahden maissa olin siivonnut tallin ja menin hakemaan Aapea. Tänään poni oli jopa ihan kauniisti eikä yrittänyt tunkea mukaan.
 Äiti huusi juuri ovesta syömään kun vein Aapea, joten kun sain ruunaseni talliin heitin ihan pienen tukon heinää eteen ja käväisin nopeasti syömässä. Menin ratsastelemaan ja menimme umpihangessa. Oli kyllä ihan totista työtä. Kiivettiin vielä tuo yksi todella jyrkkä mäki pellolla.
 Aape puuskutti jo vähäsen kun päästiin mäen päälle, vaikkei matka niin kovin pitkä ole, mutta lunta kyllä oli sitäkin enemmän.
 Tehtiin mäen päälle kaviouraa ja ravailtiin siellä. Mentiin mäki alas, ja en käsitä, miten pääsin sen joskus Aapen kanssa alas ilman satulaa...
 Kiivettiin vielä toisen kerran mäki ylös ja sitten takaisin alas ja pihaan.
 Laukattiin tiellä kolme kertaa ja sitten ravattiin tuossa auratulla pellolla kolme kierrosta harjotusravia per suunta ja sitten käveltiin taas. :)


 Kun Aape oli loimineen pihalla rupesin omin pikku kätösini heittelemään lunta sivuun lumilapiolla... (koska meillä ei ole lumikolaa, nimittäin meillä on traktori, ja eihän tälläsiä "pikkutöitä" sitten tarvita) Oon parin päivän ajan kehittänyt pienessä mielessäni jonkin sortin Leon liikutus tyyliä, mutta ajovehkeitä ei ole, ratsastaa ei voi, kun ponilla kokoa on 86cm, en kerkiä kävelyttämään kovinkaan paljoa. Vaikkeihan tuo nyt tähänkään mennessä liikuntaa ole "tarvinnut", mutta oisihan se tosi kiva.
 Kaivoin lumihankeen suoran ja sen kumpaankin päätyyn silmukat + toiseen päähän ulospääsyn penkasta pihaan. Voin sanoa, että oli vähän lämpönen.
 Lähdin ettimään siirtotolppia, mutta eihän niitä löytynyt yhtään, ja kaikista suurin niiden varastopaikka oli lumen piirittämä...
 No ei muuta kuin tyhjät paalimuovi "hylsyt" penkkaan pystyyn ja kotinarua parissa kierroksessa ympäri! Ja oli ihan toimivakin vielä. :)

                                                                                                   On meinaan hieno toi portti! (Y)

 Sitten poni sisään ja kokeileen! On mulla edelleenkin parhaat ponit ! ♥ Aluks Leo oli vähän sitä mieltä, että mitäs tämä on?! Mutta kun hiffasi jutun juonen, niin johan lähti. Lopuksi hyppäsi reilun 40 cm korkusen esteen ja ilmavaraa oli ihan runsaasti! Superpulla!
 Se oli niin mainio, kun jos meni hyvin, se tajusi että saa namia. Sitten se ei olisi enää halunnutkaan lähteä minun luota mihinkään. Mutta oli kyllä mahtava. Jos huomenna aikaa, lisää reeniä Leonkin kanssa. Jos saisin vielä veljen kuvaamaan, joka on tosin harmikyllä hyvin epätodennäköistä.


                                                                                                        Whiiiiii, äkkiä ohi!!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti