perjantai 15. helmikuuta 2013

onnistunut ratsikerta + Ratsastustunti vol. 4

 Elikkästä, eilen en käynyt taaskaan ollenkaan koneella, joten en sitten tietenkään kirjoittanutkaan tänne.
 Eilen ratsastelin ihan sellain kunnolla, mutta kuitenkin aika rennosti. Tehtiin käynnissä volttia joka toiseen päätyyn ja samoin ravissa. Otettiin kumpaankiin suuntaan kolme onnistunutta laukannostoa.
 Vasuriin onnistui ekalla ja toisella kerralla aivan mahtavasti ja kolmas kerta sitten menikin vähän kökösti kuten neljäskin, kun tuli se väärä laukka. Sitten tsadaa tuli taas oikea ja siihen oli hyvä lopettaa jällein laukkaaminen. Ja sitten vähän ravia ja volttia. Voltissa jäätiin yhteen kulmaan kinnaamaan vähän pidemmäksi aikaa, kun Aape olisi tykännyt vaan ja ainoostaan mennä suoraan ja kipittää. Saatiin sujuun ja ravattiin kierros ja sitten käveltiin loppukäynnit. :)
 Tänään sitten Jenni tuli pitämään pitkästä aikaa tuntia. Tein ennätyksen, siinä missä ajassa menin tallille koulusta päästyäni. Potkin itseni potkukelkalla äkkiä kotiin ja sitten vaihoin vaatteet jota ennen laitoin veden kiehumaan. Tein rasiaan nopeasti yhden leivän, jos varustamisen jälkeen jäisi aikaa.. No eipä jäänyt, ponit päätti toisin.
 Kun menin portille ponit ootteli siinä ja sitten... Tyttydyyyy.. Aape lähti karkuun, mulkas vaan ja lähti. Sain Leo ponin kiinni ja sitten Aapekin tuli. Kun olin saamassa Aapen aidasta pihalle Jenni jo tulikin, koska Aapen "saalistus" kesti niin kauan. Ja samassa, Leoponi juoksi suoraan aidoista läpi. Tosiaan ei jäänyt ylimääräistä aikaa, koska tavoitteena oli päästä vielä valoisaan aikaan.
 Annoin Jennille luvan "rääkätä" minua koulusatulalla ja pidentää jalustimia. Humps taas kaksi reikää pidemmäksi, eikä ne tuntunut hetken päästä enää lainkaan niin pahalta!
 Ruvettiin ravailemaan ja sitten Jenni laitto mut opetteleen kevyttä istuntaa juurta jaksaen, mulle vielä pitkillä jalustimilla, koulupenkillä ja umpihangessa päästettiin tänään neliöö. No ookoo, oli siinä jo pieni ura käynnistä, mutta kuitenkin. Veikkaampahan vaan, että oon huomenna kipee. :p
 Mutta tosiaan, Aape meni kyllä ihan kivasti, mitä vähän sai kääntää aika vahvastikkin kurvissa, josta lähtee kotiin päin tie. Jenni lyhensi kuitenkin laukkaan yhellä reiällä jalustimet, jotta pääsen siinäkin kevyeeseen istuntaan.
 Laukka sujui ihan hyvin ja vasempaan suuntaan tuli kaksi tai kolme kertaa vain väärää laukkaa. Mutta niin kaikin puolin ihan hyvin. Virtaa oli ja välillä oli vähän vauhti ja jarrut hakusessa. Mutta selvittiin jälleen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti