lauantai 16. helmikuuta 2013

Lähes täydellinen päivä

 Elikkästä, mistäköhän alottelisin. Noo kävin päivällä siivoilemassa tallin ja sitten oonkin sisällä siivonnut, siivonnut ja siivonnut, koska meille tuli pari äidin ja isän kaveria kylään.
 Lähin neljän aikaan tallille ja nappasin Aapen kiinni, joka kävikin aika helposti. Meillä on ollut eilis illasta saakka naapurin koira tuossa pihassa pyörimässä, kun oli päässyt ilmeisesti karkuun.
 Varustin Aapen ja no satulavyön kiristys oli yllättävän helppoa. Eli siis poni ei pullistellut tai mitään ihmeellistä.
 Lähettiin sitten pellolle ja tehtiin taas voltteja. Ainut ärsyke tänään oli Lyyti, eli tuo naapurin nuori husky narttu, joka juoksi perässä, vastaan, haukkui ja riehui. Aape ei kuitenkaan välittänyt, ja minua itseäni se haittasi reilusti enemmän kuin Aapea.
 Kun vähän meni hermo, lähettiin käveleen umpihankeen ja tyttydyy, eipä jaksanut Lyyti pinkoa perässä ja jätti meidät rauhaan.
 Päästiin ravailemaan ja tehtiin volttia. Kun Aapen ratsasti käynnissä hyvin, onnisti myös tällä kertaa ravikin toooosi kivasti. Vasempaan taas kävelyä ja voltteja. Aape on aina vasempaan vähän kankeempi, joten alustettiin ruunarompsukka oikein hyvin volteille.
 Ekan voltin Aape yritti luistaa ja mentiin ihan jossain muualla kuin piti ja jossain vaiheessa poni sukelsi lumi hankeenkin. Sitten saatiin sujumaan ja voltit kyllä meni varmaan kivemmin kuin koskaan ennen.
 Otettiin eka vasempaan laukka, ja tattadadattadaaaa! Kerrasta oikee laukka ja jeee, vielä vaikeimmasta kohdasta, mistä se ei yleensä koskaan nouse helposti saati sitten kerrasta! Ja toiseen kertaan, sitten laukattiin pitkä sivu, lyhyt sivu + pitkä sivu, eli lähes koko kierros. Ja sitten uusiksi. Ja kaikki kolme kertaa, kerrasta aina oikea laukka! ♥
 Sitten oikeaan suuntaan laukat ja edelleenkään ei mitään ongelmia. Oli kyllä ihan paras poni, vaikka Lyyti aluksi vähän olikin häiriöksi.
 Vielä vähän ravia ja sitten lähettiin käveleen loppu käynnit tielle. Tuli yksi auto, ja vielä kapealla tiellä, joten auto meni todella läheltä ja Aape... Ei mitään! Aape poni, paras poni!
 Ja niin tosiaan olisi ollut kyllä lähes täydellinen kerta ilman Lyytiä. :p
  ps. Kuvissa Aapella äitin eilen löytämä riimu. 2€! Siis 2! :D Aivan paras. Ihan käsittämättömän pehmee ja muutenkin ihan kiva. :) Äiti oli aatellut, että vaikka olisi väärän kokoinen ottaa kuitenkin, kun yksi oli enää jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti