sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

maasto kuvin ja sanoin

 Tänään lähdettiin Apsin kanssa taas maastoilemaan heti aamusta. Oli jälleen ihan mahtava keli ja onneksi mentiin heti aamusta, koska nyt on taivas ihan pilvessä!
 Suunnattiin ensin haaskanlenkille. Ravattiin taas oikein hyvät alkuravit ja ainakin Aapen lihakset pääsivät lämpiämään ihan kunnolla. Nähtiin myös jo tämän kevään 3. käärme!
 Metsätielle päästyä ruvettiin laukkailemaan. Aapesta huomaa, kuinka se tykkää tuosta haaskan lenkistä. Se on suht tasainen pohja, mutta jonkin verran mutkitteleva tie, joten tulee kivaa vaihtelua ja noista käännöksiä!
 Sen olen myös huomannut, että Aape vähän kuumuu tuolla. Sai välillä ihan reippaasti pidättää, mutta Aape oli tänäänkin kyllä niin ihana, ettei mitään valittamista.
 Yhdessä kaarteessa tehtiin puolivahingossa laukanvaihto ja saatiin sitten samalla vasen laukkakin ratsastettua tänään.
 Oltiin tulossa jo kotiin päin, mutta koska oli niin hieno keli, poikettiin vielä linkintielle. Ravattiin aluksi jonkin matkaa ja sitten aina mahdollisuuksien mukaan laukkailtiin.


 Siellä tajusin, että en ole varmaan koskaan ennen käynyt Aapen kanssa tuolla maastossa! Eikä mitään havaintoa miksi en. Viimeksi muistan käyneeni siellä ehkä vähän vajaa kaksi vuotta sitten Leksan kanssa maastoilemassa.
 Tuolla on todella vaihtelevaa maasto, vähän väliä mäkeä ja mutkaa. Ihan mahtavia maisemia, kalliota, metsälampea, yms.!


 Muistin, että siellä tosiaan on metsälampi, mutten muistanut, että se oli noin iso ja kaunis. Jatkettiin matkaa ihan perälle saakka, kunnes vastaan tuli tällainen "este".


 Hetken aikaa mietin, viitsinkö mennä kokeilemaan, mutta sitten ajattelin, että jos siellä tosiaan näkyy jotain todella huonoa tietä, aina voimme kääntyä Aapen kanssa takaisin.
 Lähdettiin kyltin ohi tuohon todella jyrkkään mäkeen ja kun pääsimme alas päin, tiellä ei näkynyt mitään. Todellisuudessa tie oli ihan täydellisessä kunnossa, ainakin näin paljaalla silmällä katsoen ja päällisin puolin muutenkin.
 Matka jatkui. Leksan kanssa en muistaakseeni koskaan käynyt ihan perällä, mutta kuusi vuotta sitten muistan käyneeni Voltaksen kanssa ihan tien päädyssä.
 Muisti kuva oli "synkkä" metsä ja umpikuja. Tiesin, että johonkin tuonne tielle oli joskus aloitettu mökin rakennus, muttei ollut mitään hajua mihin. Mäen päällä sitten olikin jo yksi rakennustarvike suoja, mökin hökkeli ja sitten oikealla päin oli jotain mökkejä. Ja se, mikä sai minut aivan ymmälleen.. Siellä oli järvi! Ihan törkeän hieno ja kaunis paikka! Mentiin jonkin verran lähemmäs puiden lomasta kaunista järveä ihastelemaan, mutta jäätiin aika kaus, kun en halunnut kenenkään mökkitietä lähteä talsimaan.


 Hetken tuota näkyä ihastualtemme käännyimme takaisin kotiin päin. Laukkailtiin ja ravailtiin. Metsälammen kohdalla pysähdyttiin siihenkin hetkeksi katselemaan ja kuuntelemaan kaiken maailman lintujen ääniä. Tuolla kun asustaa jos jonkinmoista siipiniekkaa.


 Poikettiin vielä ihan linkinkin juurella kurkkaamassa ja sitten mentiin aika pitkälti suorinta tietä kotiin ravissa ja käynnissä.

 Linkki sellasen välimatkan päästä, että pystyi katsomaan ilman, että taittoi niskaansa täysin.. :D
 Tänään tuli ainakin erilainen, varsin hyvä ja pitkäkin lenkki vielä heitettyä. Apsi on niin ♥!

1 kommentti: