perjantai 15. maaliskuuta 2013

Maastoilua

 Tänään lähdettiin suunnitelmien mukaan maastoon. Mentiin ensin tuo kääntöympyrän (5:n km) lenkin ja perään haaskan lenkki.
 Katteltiin Teron kanssa vähän karttaa, mutta ei löytynyt mitään kivaa lenksua, jota ois innostanut lähteä tutkiskelemaan. Siivoilin karsinat ja laitoin tallin kuntoon. Menin hakemaan heppoja ja molemmat ampaisivat karkuun, Leo vähän haparoiden.
 Leo kääntyi takas ja laukkasi luokse, mutta kääntyi ja pois. Muutaman kunnia kierroksen ponit tekivät ja kumpikaan ei antanut minulle kiinni. Tero tuli muuten vaan jotain siihen säätämään, ja kai hän on sitten niin vaarattoman olonen ja Leolle tämä antoi kiinni.. :D
 Tero meni portille Leon kanssa ja otin Aapen. Veliseni avasi portin ja Leo lähti vetämään pääalhaalla ihan täysiä ja ote irtosi. Aape ampuu perään, mutta sain kuin sainkin roikuttua perässä tarpeeksi.
 Tero meni ottamaan Leoa kiinni ja juoksi ponin kiinni.. Noh sittenhän se poikien ilo vasta repesi, kun Tero ja Leo säntäilivät ympäri pihaa.
 Joo o. Sitten kun vein Leon karsinaan Tero otti Aapen ja sanoi "Me mennään käymään kävelyllä!" Huoh.. Mitä siihen sanot? No menkää nyt sitten äkkiä. Tero tuli Aapen kanssa muutaman metrin päähän oottelemaan ovelta ja veli rapsutteli Aape korvista tms, ja näki että poniini oikein nautti..
 Kun minulle luovutettiin Aapekin harjasin sen. Satula selkään, kuolaimet nassuun, vyö kireälle ja menoks.
 Eka mentiin tosiaan tuo kääntöympyrä lenksu. Meni ihan hyvin. Muutaman kerran Aape pysähtyi ja vilkuili metsään ja kröhöm, valitettavasti olen hyvin vainoharhainen. No ei siinä mitään, matka jatkui. Taas säikytettiin joku "pikku" metsäkanalintu, mutta Aape ei taaskaan sanonut yhtään mitään.
 Kääntöympyrä ohitettuamme oli kyllä varsin vauhtirikasta ravia! Laukkailtiin ja sitten taas mentiin ihan törkeen lujaa se jyrkin mäki! Oli aivan ihanaa, koska aurinko alkoi laskemaan siinä vaiheilla, kun lähdimme. Taivas oli jos jonkin värisenä kuten punaisena, syvän sinisenä, oranssina, keltaisena, violettinä, jnejne..!
 Jatkettiin tietä pitkin haaskanlenkille. Kun käännyttiin itse haaskan pienemmälle tielle rupes hieman jänskättään, koska ollaan menossa haaskalle, hämärtyy ja ties mitä elukoita sielä umpimettässä on. Oli niin lähellä etten kääntynyt, mutta ken leikin aloittaa, leikin kestäköön! ;)
 Menoks vaan! Aape välillä kyllä vilkuili metsään, mutta mentiin umpimetsäosuus alamäkiä lukuun ottamatta aika temmokkaasti. Välillä käveltiin ja ravailtiin kyllä tasaisellakin, jottei kuitenkaan ihan liikaa rasitusta tule. Meinasin saada sydänkohtauksen, kun sain viestin juuri muutaman metrin ennen haaskaa, kun minulla on sellain.. öö.. jännä viestiääni nykyään. :D
 En ruvennut katsomaan viestiä, kun tavotteena oli päästä hengissä vielä kotiin. Silti oli ihan törkeen hienoa! Ja etenkin kääntöympyrä lenkillä kerkes pyörittään päivän tapahtumia ja kaikkia ajatuksia päässä, oli jotenkin niin rauhoittavaa! Kaikin puolin mahtava päivä! ;)
 Tallilla oleskelin poniinien kanssa ja kannoin vielä lämmintä vettä.. Aamulla oli pakkasta rapiat 25 astetta. Iltapäivällä ei ollut "enää" kuin -9.5. Aape on nyt pienessä ajassa tosi paljon läheistynyt minun kanssa ja nykyyän laittaa päänsä syliin ja antaa rapsutella korvien takaa ihan rauhassa! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti