lauantai 2. maaliskuuta 2013

höntsäilyä

 Tänään meillä oli suoraan sanoen kamala myrsky. Aamulla ei vielä oikeastaan tuullut kun satunnaisesti, mutta pakkasta sitten olikin se -19 astetta.. Ajattelin, että odottelen kiltisti iltapäivään, jos vähän lämpötila laskee.
 Lunta oli luvattu ja ajattelin vaan, että kyllä sitä pienessä pyryssä menee. Kuten odotin pakkanen laski, mutta sen sijaan tuuli voimistui voimistumistaan.. Ei kiva. Tänään kun olisi sinänsä ollut tärkeä ratsastaa vaikka vaan kevyesti, kun eilen kuitenkin Aape pääsi hyppäämään ööö... kahteen kuukauteen...?
 Kello oli muutaman minuutin yli kolme, kun kurkkasin ikkunasta onko hevosilla vielä heinää. Poni yritti kävellä, mutta näin kuinka tuuli veteli sitä mukanaan ja kävely oli todella hankalaa. Sinänsä ihan huvittava näky, mutta sääliksi kävi pikkukaveria ja säikähdinkin vähän, minne tuuli sen kohta heittää.
 Äkkiä toppavarustus päälle ja siivosin ponin karsinan. Aapen karsina oli jo aamummalla siivottu, kun minulla oli tylsää..
 Kipitin hakemaan ponit ja kyllähän ne mielellään tuli luokse, kun vaan saatiin Leokin vaappuen portille.
 Tuuli oli vetänyt Leon loimen ihan mykkyrälle ja se oli sitten ponin takajalan alla. Siinä sitten pieni "pelastusoperaatio" ja matka jatkui.
 Nyt jos koskaan piha on todella liukas! Ponin jalat löi aivan tyhjää ja kova tuuli vähän raastoi Aapenkin rautaisia hermoja. :( Vein hevosia varmaan yli 20 minuuttia sitä "pientä" matkaa (yli 50 m, mutta kuitenkin alle 100 m, tarkempaa arviota en osaa heittää tähän hätään.. :D). Leo piti välillä taukoa ja siinä olikin myös hieman urakkaa, että sen sai liikkeelle, kun tietysti oli epämiellyttävää ja ehkä myös jonkin verran "pelottavaa" kun kaikki jalat lähtivät alta. Kiemurreltiin ja päästiin lopulta talliin.
 Istahdin karsinoiden välikohtaan ja annoin Leon karsinanportin jäädä auki. Ponit "jutustelivat" keskenään ja olivat yllättävän säyseällä päällä. Raaputtelin molempia ja olla möllötettiin vaan yhdessä.
 Isä soitti, että kävästään äkkiä yhdellä tutulla ja heitin jonkin verran poneille heinää. Otin herroilta loimet pois ja menin. Illemmalla vielä menin istuskelemaan ja oleskelemaan ponien kanssa. Eipä tässä tänään sitten sen ihmeellisempää.
 Kamera oli minulla mukana, mutta ponit ei ollut kovin kuvauksellisella päällä tänään, etenkään Leo.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti