sunnuntai 18. toukokuuta 2014

maratonpostaus

 Viikko taas vierähtänyt! "Enää" yksi koe edessä.. Mutta itse asiaan!
 Maanantaina juoksuttelin Aape käynnissä ja ravissa. Herra liikkuikin ihan mukavasti.
 Tiistaina meillä kävi kengittäjä ja Apsi sai viimein kesäkengät. Samalla tuli vapaapäivä.
 Keskiviikkona K kävi ratsastelemassa ja oli maastossa käynyt. Hyvin oli jälleen kerran mennyt.
 Torstaina kävin Aapen kanssa maastoilemassa haaskanlenkillä. Aape oli jälleen aika energinen ja sai olla aika vahvalla kädellä. Tuntuu, että Aape on ollut vähintään viimeisen pari viikkoa jotenkin todella reippaana, mutta kyllä se lenkki ihan ok meni tuolloin torstainakin. Vähän oli taas jotain pelottavia (vanhoja) kantoja tms.
 Ravailtiin pitkät pätkät ja metsätiellä otettiin laukkapätkät. Aape oli ihan intoa piukassa ja laukka rullaili ihan hyvin.

 photo 038_zps72d2392c.jpg

 Perjantaina mentiin vääntämään Aapen kanssa koulua. Se ei ollut mitenkään kehuttava ratkaisu.
 Aluksi Aape oli käynnissä todella hyvin kuulolla. Ravikin sujui todella hienosti. Aape liikkui letkeästi ja taipui oikein näppärästi.
 Siirryttiin laukkaan ja sitten alkoi tulla niitä ongelmia. Pari kierrosta meni ihan ok, mutta sitten alkoi mennä pidätteistä teho. Lopulta Aapella ei tuntunut olevan mitään tuntoa suussa, joten annoin löysät ohjat ja yllätyksekseni se ei kiihdytellyt. Meni lujaa, mutta tasaisesti. Paino- ja pohjeavuilla sain Aapen pysymään aika hyvin urallakin. Vähän uhkarohkeana sitten päätin kokeilla oikein nostaa kädet sivuille ja päästellä ilman käsiä. Kierros meni oikein hyvin ja sitten Aape näki jonkun viis senttisessä ruohossa vaanivan tiikerin. Liinat melkein kiinni, hyppy sivulle ja suunnan vaihto. Mutta ha! Pysyin kyydissä!
 Jatkettiin sitten sitä rauhallisen laukan metsästystä. Pidätteet eivät taaskaan meinanneet mennä ollenkaan läpi ja Aape otti ihme spurtteja. Rikottiin varmaan taas meidän omia nopeusennätyksiä. Mentiin oikeasti niin järkyttävän lujaa, että jo vähän minuakin rupesi karmimaan. Tapeltiin aikamme ja Aape oli kyllä aivan hikinen ja vaahdossa. Käytiin välillä pientä keskustelua, otettiin pysähdyksiä, tms. ja mikään ei tuntunut auttavan. Otettiin myös pääty-ympyrää ja se auttoikin toisessa päässä, mutta toisessa ei ollut mitään merkintää.
 Lopulta jotkut osat loksahtivat vain kohdilleen ja alkoi sujua - joten kuten. Vaihdettiin suunta ja saatiin molemmat laukat menemään edes jotenkin päin läpi.
 Otettiin loppuravit, joissa Aape vähän pelleili taas, mutta rauhakseltaan mentiin ja niin kauan, että meni kokonainen kierros hyvin.
 Käynnit ja pois.

 photo 067_zps3881ba7c.jpg

  Lauantai alkoi aidan teolla aurinkoisessa ja lämpimässä kelissä. Roosa tuli seurakseni ja oltiin melkein koko päivä aidalla. Välissä siivottiin tallit ja illalla lähdettiin vielä heittämään Aapen kanssa kärrylenkki.
 Mentiinkin oikein kunnon parin tunnin lenkki. Välissä tosin jouduttiin käväisemään kotona, pienen tapaturman tapahduttua. Lilli juoksi meidän perässämme, sitten siltä loppui kunto ja otettiin se kärryille. Muutaman kilometrin se oli ihan hienosti kyydillä ja yhtäkkiä se rupesi peruuttamaan, putosi kyydistä ja jäi renkaan alle. Kyydittiin tosiaan Lilli kotiin, mutta ei sille onneksi sitten mitään tullut ja selvittiin säikähdyksellä.
 Tänään mentiin taas pellolle Aapen kanssa, tosin yleispenkillä. Aape oli ihan mahtava tänään kaikin puolin!
 Otettiin kunnon alkuverkat volttien kera. Aape oli niin hienosti kuulolla. Vähän yritti lusmuilla ja oikoa, mutta lopulta antoi nurkissakin periksi.
 Laukat sujuivat todella todella hyvin molempiin suuntiin ja pidätteetkin menivät tänään nätisti läpi.
 Onnistumisten jälkeen otettiin löysällä ohjalla loppuravit ja sitten mentiin tallille. Nappasin Aapelta satulan pois ja vaihdoin itse ratsastushousut shortseihin ja ratsastuskengät ja sukat crocseihin ja paljaisiin jalkoihin.
 Lähdettiin loppukäynneiksi (ja raveiksi) tuolle vajaan neljän kilsan maastolenkille. Aape meni sieläkin hyvin ja tasaisesti. Matkalla poikettiin mökille ja käytiin ihan kunnolla uimassa kolme kierrosta. Tuli Aapelle ainakin kunnon viilennys, kun se oli niin hikinen.
 Sitten käveltiin rauhassa kotiin.

 photo 033_zps4e753112.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti