maanantai 26. toukokuuta 2014

emojen seassa seikkailua

 Tänään lähdin hakemaan heppoja aitauksesta ja otin Leon kiinni ja avasin Aapelle vain portin, koska ennenkin se on seurannut nätisti perässä suoraan talliin. Yllätykseksi Aape lähtikin noiden emolehmien luokse, nuuhkaisi Hertan kanssa toisiaan ja rupesi käyskentelemään sielä lehmien seassa, kuin aina olisi sinne kuulunut. Hassu poni.
 Vein ponin karsinaan ja sitten lähdin hakemaan Apsia. Aape ei tietenkään antanut heti kiinni ja lähti juoksentelemaan innostaen emot mukaan. Hetken juoksemisen jälkeen emot kyllästyi ja Aape juoksi suoraan lehmien pihattoon. Isä katseli navetassa ihan ihmeissään, että mitäs nyt käy, kun yhtäkkiä hevonen olikin navetassa. Siitä sitten sain Aapen kiinni.
 Harjasin ja varustelin Aapen rauhassa ja sitten lähdettiin maastoilemaan.
 Käytiin kääntöympyrälenkillä ja meni paremmin kuin pitkiin aikoihin! Höpisin Aapelle aivan koko ajan. Selostin joka ikisen kiven, kävyn, maitohorsman, tms. joka olisi voinut aiheuttaa episodin. Ja se sujui. Jos oli joku jota Aape rupesi kyttäämään, vähän tuimempi äänensävy ja hienosti mentiin ohi.
 Laukka oli ihan ookoo ja tahti pysyi todella rauhallisena koko ajan. Heti jos päästi löysemmän ohjan, Aape kyllä lähti, mutta pysyi suht kevyesti kuulolla.
 Oikein tyytyväinen tähän päivään, jos tätä rataa jatketaan, hyvä tulee taas. :)

 photo 053_zps80e69177.jpg

2 kommenttia: