tiistai 6. toukokuuta 2014

laukanvaihtoja hoplaa

 Tänään lähdettiin pellolle ratsastelemaan ilman satulaa.
 Käynnissä Aape oli aluksi vähän jäykähkö, mutta vertyi tosi nopeasti.
 Ravi sujui aluksi ihan täydellisesti. Aape liikkui todella hyvin ja oli kevyt ratsastaa. Voltit sujui vallanmainiosti ja tempo oli tasaista poljentaa.
 Vasempaan kierrokseen ravissa jouduttiin tekemään vähän töitä, kun Aapea ei olisi yhtään inspiroinut tuo koko vasen kierros. Lopulta meni kuitenkin ihan hyvin.
 Laukka. Se oli taas tänään asia erikseen. Laukannostot olivat oikein hyviä ja nousi suht helpolla. Laukkakin rullasi ihan hyvin, mutta sitten Aape teki vähän spurtteja ja sitten se keksi laukanvaihdot vasemmassa kierroksessa. Mietin jo, ettei tästä tule yhtään mitään, kun Aape tekee automaattisesti yhdessä kohdassa laukanvaihdon ja vaihtaa oikean kierroksen laukkaan. Aikamme takuttua, saatiin kuitenkin jätettyä se laukanvaihto pois ja homma alkoi sujua ja oikein hyvin menikin sitten.
 Oikeaan kierrokseen ei sitten ollutkaan ongelmia, kunhan muisti pidättää tarpeeksi usein.
 Tuli tänäänkin harrastettua vähän extremeä, kun huomasin puhelimeni pudonneen ja olevan about puolen metrin päässä urasta. Hyppäsin alas ja sitten kiipesin paalin päälle. Aape oli varmaan metrin päässä paalista ja herra tuppaa olemaan vielä niin pieni, että sen selkä on paalin tasolla. Hetken pähkäiltyäni, ajattelin kokeilla yltääkö jalkani edes Aapen selälle asti. Kyllähän se ylsi. Sain jalkani nilkkaan saakka Aapen selän yli, sitten jouduinkin jo olemaan Aapen ja paalin välillä pitkälti käsivoimilla.
 Olin jo melkein puoliksi Aapen selässä. Ajattelin jo palata paalille, mutta sitten mietin, että ihan sama jos putoan ja otin suht tukevan asennon ja heilautin itseni Aapen selkään. Ja pysyin! Onneksi Aapella on hyvä vahva kaula, josta sai sopivasti tukea.
 Jatkettiin oikean kierroksen laukat loppuun ja sitten otettiin loppuravit, jotka sujuivatkin oikein hyvin ja rennosti. Käveltiin kunnon käynnit ja sitten päästiin tallille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti