perjantai 2. toukokuuta 2014

auringon paistetta ja rakeita

 Tänä aamuna lähdettiin taas maastoilemaan. Aape oli oikea herra hapannaama, kun tajusi ettei taaskaan pääse pihalle, vaan joutuu hommiin. 
 Aapesta en tiedä, mutta minulla oli ainakin hauskaa, kun Aapelle jotain hömpötin ja touhusin sen kanssa kaikkea pöhlöä karsinassa niin kauan, kun neutralisoi vähän nassuaan. 
 Kun lähdettiin ratsastamaan, aurinko paistoi. Matkalla metsätielle, meitä vastaan tuli joku aika vanha traktorinrousku, joka piti aivan kammottavaa ääntä. Siirryin ravista käyntiin ja juttelin Aapelle. Traktori tuli ja piti omanlaatuista paukettaan. Aape ihan kauhuissaan käännähti kotiin päin ja otti pari nopeaa laukka-askelta. Sain kuitenkin Aapen pysähtymään (steppaamaan paikallaan), mutta traktori sen kuin tuli ja tuli aina vaan lähemmäs ja kohdalleen. Kun muuta en enää keksinyt, käänsin vain Aapen ja jatkettiin nopeasti kävellen ohi. Äijä kyllä kyttäsi traktorista ihan hoomoilasena. Ihan hyvin kuitenkin meni siihen nähden, mitä ääntä se traktori piti. 
 Toinenkin suht vanha traktori oli tulossa vastaan, mutta viimeisessä tiehaarassa n. 20 m ennen meitä se meidän onneksemme kääntyi sivutielle. 
 Päästiin metsätielle ja se pätkä sitten oikeastaan lähes kokonaan laukkailtiin. Käytiin siis haaskanlenkillä. Aape oli ihan super taas! Kaikki kurvit ja kaikki meni niin hienosti - laukassa. 
 Ravailtiin loppuravit ja käveltiin sitten kotiin. Juuri kun tultiin pihaan taivaalta rupesi tulemaan harvakseltaan rakeita. Kun päästiin tallin edustalle ja hyppäsin satulasta, rakeita alkoi tulemaan ihan taivaan täydeltä. Äkkiä talliin suojaan ja pian maa olikin jo rakeista ihan valkoinen! 
 Hetki odoteltiin ja touhuiltiin sitten heppojen kanssa sisällä ja sen jälkeen molemmat pääsivät ulkoilemaan. 

2 kommenttia:

  1. Sulla on varmaan tasapaino huimasti kehittynyt, kun laukkailut onnistuu noin hienosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä se "vähän" on parantunut. ;) Ollut niin hieno herrasmies opettamassa! (:

      Poista