sunnuntai 10. marraskuuta 2013

räpätessä roiskuu

Eilen mentiin heti aamusta rattastelemaan. Ensimmäisenä kun menin talliin ja annoin molemmille aamu porkkanat, huomasin Leon silmän. Se ummisti sitä ja se vuoti hiukan nestettä. En sitten tiedä onko osunut johonkin vai silmätulehdus, kuten viime syksynä. Soitettiin päivystävälle eläinlääkärille, mutta toitotti vain, että hevosklinikalle, hevosklinikalle. Joku huonoa suomea puhuva nainen. Jos vaan mahdollista, odotamme maanantaihin, että "oma" lääkärimme on taas päivystyksessä.
 Mentiin jälleen tuossa kentänpohjalla. Mentiin koulupenkillä hekamaan nyt sitä tasaista hyvää vauhtia. Nyt kun näki päivännäöllä, tehtiin volttia keskelle.

 
 Käveltiin ensin ja Aape ei ollut oikein hyvällä tuntumalla. Kun meni ihan kohtalaisesti lähdettiin ravailemaan, ensin tietysti keventäen. Tehtiin sitä volttia. Istahdin alas harjoitusraviin ja keskityttiin nimenomaan tasaiseen vauhtiin ja siihen volttiin. Ihan hyvin meni.
 Toiseen suuntaan Aape vähän yritti punkea, kun herranmielestä olisi piisannut ravit vaan toiseen päähän.
 Vasen laukka toimi ihan hyvin, vähän vauhtia tuppasi olemaan, muttei mitään kummallisempaa.
 Oikea laukka sitten olikin oma asiansa. Aapelle tosiaan se helpompi suunta, niin vauhtia piisasi. Lyhyellä sivulla se oikein takoi jaloilla alleen ja keräsi vauhtia pitkää sivua varten ja sitten mentiin. Pidätyksen jälkeen tuli paikallaan pompottamista, tms. Kun saatiin suurin sähellys ja vauhti pois otettiin loppuravit.


 Aapella taisi eilen olla heppadementian alkuja. Loppuraveissa se vain yritti puskea tallille ja nosti päätään. Se kaahotti ja hölläsin ohjaa estääkseni vetokilpailun ja sanoin prr. Herra ampaisi laukkaan ja ennen kuin pysähtyi sai kiskaista ihan kunnolla. Sen verran sähäkästi lähti, etten kerinnyt reagoimaan heti ja oltiin ainakin viisi tai kymmen metriä kentän ulkopuolella, matkalla kohti pihaa. Hölömö poni!
 Toiseen suuntaan loppuravi olikin sit ihan mukava ja käppäiltiin. Mitä pidemmälle päivää mentiin, sitä parempi mieli ratsastuksesta jäi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti