keskiviikko 26. helmikuuta 2014

alkuloman kuulumisia

 Elikkäs, täälläpäin vietellään nyt hiihtolomaa! En ole oikeastaan ollenkaan oleskellut koneella, joten ei ole tännekkään tullut kirjoiteltua.
 Lauantaina lähdettiin ilman satulaa ratsastelemaan. Aloitettiin kävellen kentänpohjan sulaneella osalla, mutta muutaman kierroksen jälkeen todettiin tila liian pieneksi.
 Meillä oli Leo mukana vapaana ja lähdimme varovasti ojaa viistäen jäisen tien lumista reunaa alapellolle. Heheh, jos joku ymmärsi tuon äskeisen kuvauksen, ansaitsee kymmenen pistettä ja papukaijamerkin! Päästiin yhä kaikki raajat paikallaan alapellolle.
 Mentiin uralle ja Leo juoksenteli elämänsä onnessaan. Aapelle tuli luonnostaan heti pieni kilpailuvietti, mutta se kuunteli kaikki pyynnöt ihan hyvin.
 Käynnissä ja ravissa tehtiin voltteja. Aapella oli aika lennokas ja suht vauhdikaskin askellus ravissa, mutta hyvin herra meni! Ei pystytty välttämään kiusausta ottaa yksi laukkapätkä Leon kanssa kilpaa. Poni luovutti puolessa välissä ja Aape laukkasi ihan mukavasti!
 Sunnuntaina jääkausi jatkui edelleen ja kävelytin vain Aape.
 Maanantaina sitten mentiinkin taas pellolle, ilman satulaa jälleen, ja tällä kertaa ilman ponia. Mentiin varovasti uraa pitkin ja tehtiin paljon voltteja käynnissä ja ravissa. Aape oli oikeastaan todella hyvän tuntuinen jälleen. Ollaan nyt löydetty hyvä tuntuma ja Aape on paljon kevyempi kädelle.
 Otettiin muutama laukannosto ja nostot ja laukka olivat ihan hyviä. Kovin pitkiä pätkiä ei laukattu, koska pohja ei ole mikään paras ja Aapen kengät ja kaviot ovat nyt aika huonossa kunnossa.. Kengittäjälle kun tuli yksi ennalta arvaamaton tilanne, jolle ei voi mitään, ja muillakin kengittäjillä kengitys venyisi ainakin parilla viikolla.
 Otettiin yksi laukkapätkä pellon mitalla. Aape on nyt todella energinen, hyvä jotta nahoissaan pysyy. Nyt kun Aape on parantunut virtaa taas piisaisi. Voi kun nyt ne kengät saisi!
 Eilenkin, eli tiistaina vain taluttelin Aape kentänpohjalla puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti