lauantai 8. helmikuuta 2014

ikävät tilsat

 Noniin. Aapella takana maanantain ja tiistain kevyt käyntiravi liikutukset + kolme vapaapäivää, koska olin itse niin kipeä. Heheh, olinhan minä sen viime viikonlopun terveenä ja tulin maanantai-iltana uudelleen flunssaan.
 Leo oli räätälöinyt itselleen sopivammat aitaukset, joita en iltaisin lähtenyt kiertämään. Eilen ja toissailtana sitä ei ollut missään, kun hain heppoja sisälle. En tajua miten itsekäs se poni voi olla, kun se vain jätti Aapen ja lähti. Ja oli ilmeisesti lähtenyt jo päivällä.. Aape jäi kyllä yllättävän nätisti yksin talliin ja oli aitauksessakin ihan rauhassa.

 photo 120_zps0438c04a.jpg

 Poni ilmestyi molempina iltoina parin tunnin sisään ja sen kuuli sisälle saakka, kun Aape alkoi takomaan tallin lattiaa ja seiniä.
 Tänä aamuna näkikin aidat paremmin ja korjailin ne. Lähdin heti herättyäni ratsastamaan, koska ajattelin, että jos jätän sen illemmalla, se kuitenkin jää, kun tunnen paremmin miten kipeä kurkkuni on ja muutenkin jos tulee vähänkään kipeämpi olo.
 Mietin, että laitan satulan ja lähden maastoilemaan ja otettaisiin Leo käsihepaksi mukaan. Noo, en sitten viitsinyt lähteä yrittämään tätä..
 Sää oli kammottava. +1 aste, vettä satoi ja tuuli kamalasti. Lopulta en jaksanut laittaa Aapelle satulaa, vaikka mietin, että sillä saattaisi ollakkin virtaa.
 Lähdettiin sitten ilman satulaa matkaan kääntöympyrä lenkille. Aape oli ihan super ravissa! Se oli niin pehmeä ja rento liikkeistään ja oikeastaan meni juuri sitä tahtia, mitä pitikin. Etenkin metsätielle päästyä pienessä hangessa tuntui ihan superhienolta, kun hanki sai Aapen liikkeet vielä vähän ilmavammiksi.

 photo 076_zpsa7ad23d1.jpg

 Laukka oli ihan jotain mieletöntä. Aivan kuin olisi istunut jossain... keinuhevosen selässä..? Ei. Parempaa! Aape kokosi itsensä ihan törkyisen hyvin ja rullasi mahtavasti! Aluksi vähän tuntui, että eihän tämä etene yhtään, kun maastossa on tupattu menemään usein aika reippaasti, mutta sitten aattelin, että ei kyllä tarvikkaan, kun niin hienosti meni!
 Ravattiin vähän normaalia, enemmän, koska kääntöympyrältä kotiin päin Aape oli kuin eri hevonen ja vähän hätähousu. Kuunteli kuitenkin hyvin.
 Säikäytettiin siinä pari metsoa ja Aapen mielestä matkalla oli paljon muutakin pelottavaa, kuten kaatunut pajunoksa, jonka yli piti hypätä, sitten putoili puista lumia, tms. Ainut mikä piti itseäni vähän jännityksessä, oli se, että millaiset tilsat tuo lumi kerää tilsakumeista huolimatta. Ne kyllä onneksi lentelivät vähän väliä pois. Ei kyllä oikeasti tänäänkään mitään moittimista, Aape oli oikein kiva! :)
 photo 125_zpsf6289ed8.jpg

 photo 064_zps253488f8.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti