keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

 Taas on kirjoitusväli venähtänyt, kun tietokoneen käytön kanssa ollut vähän ongelmia. Ilmeisesti jatkossakin postaukset tulevat säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta pyrin kirjoittamaan niin usein kuin vain mahdollista.
 Aloitellaanpa nyt viime viikon torstaista. Silloin käytiin Aapen kanssa ilman satulaa kääntöympyrälenkillä. Pitkälti lenkki sujui oikein hyvin. Laukassa Aape näki taas jotain pikku mörköjä, mutta siinä olikin sitten kaikki pölhöily siltä päivältä.
 Perjantaina sitten oli tarkoitus mennä pellolle ratsastelemaan. Aape kompuroi aivan koko ajan ihan tasaisellakin. Punki ja tuntui olevan todella jäykkä. Kun käynnissä saatiin voltit sun muut sujumaan ihan hyvin, siirryttiin raviin.
 Kompurointia kompuroinnin perään. Aape jotenkin töpötti koko ajan ja ravi oli jotenkin todella voimatonta. Huonompaa kuin koskaan. Yritin verrytellä ja liike alkoi jonkin verran parantuakin, mutta Aape ei tuntunut nostelevan jalkojaan ollenkaan ja oltiin lähes koko ajan melkein nokallamme. Siinä vaiheessa, kun Aape aina lähti kompuroinnin jälkeen laukkaamaan ja yritti kyytätä, luovutin. Lähdettiin maastoon kääntöympyrälle, jos se olisi onnistunut. Eipä siitäkään meinannut tulla mitään. Aape ei ollut lainkaan yhteistyöhaluinen ja kun siirryttiin laukkaan (jos sitä laukaksi voi edes sanoa) se oli aivan törkyisen nelitahtista. Aape myös yritti pudottaa usein kiitoraville. Kääntöympyrää yritettiin laukata pariinkin kertaan, kuten normaalisti, mutta lopulta vain tyydyttiin kävelemään se ympäri.
 Koitettiin vielä yhtä laukka pätkää, mutta suurimmaksi osaksi kotimatka ravattiin ja käveltiin..
 Lauantaina mentiin pellolle ilman satulaa. Odotukset eivät olleet erityisen korkealla, mutta tuli positiivinen yllätys.
 Oli sellain aika peruspäivä, että käynnissä ja ravissa volttityöskentelyä, joka sujuikin ihan hyvin.
 Laukka oli jälleen nelitahtista, mutta sentään saatiin se pidettyä yllä jonkinnäköisessä tahdissakin. Lopuksi kunnon loppuverryttelyt.
 Sunnuntaina sitten oli tarkoitus vähän vääntää koulua. Aape oli taas aluksi jäykkä ja kompuroi. Ajattelin, että otetaan vielä tavallista pidemmät alkuverryttelyt, vaikka yleensäkin lämmitellään ihan kunnolla. Eipä sillä suurta vaikutusta ollut ja herra kompuroi aika reilusti.
 Laukka oli taas todella nelitahtista ja toiseen kierrokseen meinasi välillä hirttaa Aapella kaasu kiinni, mutta muuten meni kyllä ihan ok.
 Maanantaina Reetta käväisi katsomassa poneja ja oli juoksutellut Aapea, kun oli ollut niin kovin kuuma. Laukka ei ollut noussut ollenkaan ja Reetta oli lopulta yrittänyt selästä käsinkin, mutta ei noussut ollenkaan, eikä Reetta sitten väkisin ruvennut taistelemaan.
 Tiistaina Aape sai vapaapäivän.
 Tänään käytiin maastoilemassa. Aape oli käynnissä ja ravissa parempi kuin aikoihin! Oikeastaan kaikki sujui oikein hyvin ennen laukkaa. Laukassa Aape yritti pudottaa raviin koko ajan ja laukka oli jälleen todella nelitahtista. Ajoin Aapea eteenpäin lähes taukoamatta.Olin jo antamassa periksi, mutta tuli parin askeleen pituinen parempi pätkä ja jatkettiin. Välillä saatiinkiin ihan hyviä lyhyitä pätkiä.
 Kääntöympyrä käveltiin suosista. Kotiin päin koitettiin vielä yksi laukkapätkä, joka sujui ihan hyvin. Sitten käveltiin ja ravattiin loppumatka.
 Meillä piti tänään tulla käymään eläinlääkäri raspaamaan ja rokottamaan hepat + tutkailemaan vähän tuota Aapen liikkumista ja muutamaa pattia sen kyljissä, mutta siihen tuli nyt vielä parit muuttujat.. Onneksi tämä ei ole mikään aivan akuutti, niin voidaan jonkin aikaa odotella, että saadaan haluamamme eläinlääkäri käymään.

 photo 006_zpsf7ab4aa3.jpg

 photo 007_zps8d6f16a7.jpg

 photo 004_zpse6b9558b.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti