maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäistervehdys!

 Moikkamooi!
 Meillä täällä edelleen hommat ovat sujuneet todella hyvin! Taas lähes kuukauteen on mahtunut varsin paljon. On ollut aika paljonkin ihan perus sileällä työstämistä, mutta tähän aikaan on mahtunut myös parit hyppykerrat, kun kenttä on vihdoin täysin sula! 
 Ekalla kerralla naapurin Sanna tuli hyppäämään. Aluksi herra otti "vähän" kaukaa ponnistukset, mutta okserin kasattuamme Aape oli aivan liekeissä! Sanna on muutenkin nyt käynyt lähes viikoittain Aapen kanssa touhuilemassa ja ratsastamassa. 
 Puhuin tässä kotona, että pitäisi nyt pian hommata uusi oikean kokoinen turvaliivi, että pääsisi kunnolla hyppäämään. Perjantaina kipusin Aapen selkään ilman satulaa tarkoituksena, että vähän hölkötellään kentällä, kun toinen käsi oli edelleen vähän jäykkä ja voimaton jäykkäkouristusrokotuksen jäljiltä ja Aapellakin oli pari vapaata alla. Siinä alkukäynneissä sitten tuli mieleen, että haittaisiko se nyt mitään, jos yhden pienen esteen kasaisin kentän keskelle. Tuumasta toimeen ja selästä alas estettä rakentamaan. 
 Otettiin kunnon alkuverryttelyt ja käytiin katsomassa vielä lähempää estettä. Otettiin siinä sitten pienet hyppelöt ilman satulaa ja ainoastaan kerran jouduin hyppäämään alas asentamaan puomia takaisin paikoilleen. Laukassakin homma sujui molempiin suuntiin varsin hyvin ja Aape vaikutti nauttivan! 
 Eilen Reetta tuli käymään meillä taas pitkästä aikaa. Hän oli ollut omalla ponillaan loppuviikosta klassisen ratsastuksen tunneilla ja halusi sitten jakaa sieltä matkaan tarttuneita vinkkejä meillekin. Reetta käväisi ensin itse Aapen selässä ja kaikki askellajit läpi käytyään tehtiin kuskin vaihto. 

 photo 179_zpscu4wij1z.jpg

 Käynnissä tehtiin kolmikaarista kiemurauraa ja ravissa isoa pääty-ympyrää. Laukassa nostettiin vain laukka pitkälle sivulle, jonka jälkeen pudotettiin raviin ja tehtiin jälleen pääty-ympyrä. 

 photo 199_zpsvtkkpjqv.jpg

 Aape kulki todella hienosti, venytti askelta, polki oikein kunnolla takajaloilla ja pääkin meni ihan hyvin eteen ja alas. Ja ennen kaikkea herra oli aivan keskittynyt!!  

 photo 187_zps28cb65p9.jpg

 Olin ihan huisin tyytyväinen ja siltä vaikutti Aapekin! Tänään käytiin palkkioksi eilisestä mallikuudesta maastossa ja Aape ihan syttyi, kun ei olla nyt ihan viikoittain käyty routimisten (ja kentän sulamisen) vuoksi maastoilemassa. Sai välillä pitää ihan kunnolla kiinni, mutta kyllä Aape oli kuitenkin koko ajan hyvin kuulolla.. :)

 photo 279_zpsfxpqzskh.jpg

 photo 219_zpskxkal2up.jpg

 photo 212_zps4b328yp2.jpg

 photo 230_zpsyv6s1uxe.jpg

 photo 286_zps7owkeftc.jpg

1 kommentti:

  1. Voi miten hienolta näyttää ja uskomatonta, että olet rohjennut hypätä ilman satulaa. Hyvä Elisa!

    VastaaPoista