sunnuntai 10. elokuuta 2014

kompurointia

 Keskiviikkona mentiin Emmin kanssa Särkänniemeen. Maria lupautui ratsastelemaan ja oli kuulemma mennyt oikein hyvin ja Aape oli ollut oikein reipaskin.  Keskiviikkona Aape "joutui" tyytymään vapaaseen ukkosten vuoksi.
 Perjantaina sitten minäkin pääsin taas selkään. Pienesti jännitti. Ei paljoa, mutta vähän. Aape kompuroi tuttuun tapaan, mutta tuntui, että rekisteröin joka kompuroinnin paljon tarkemmin mieleeni.
 Joka tapauksesssa Aape oli kohtalaisen mukava ratsastaa, kun ei koko ajan tarvinnut ajaa eteenpäin. Jännitystä ei kyllä yhtään auttanut, että parin ensimmäisen laukka-askeleen jälkeen Aape jo oli taas melkkein nokka maassa. Jatkettiin kuitenkin matkaa reippaalla tahdilla ja yritin pidellä Aapen nokkaa vähän normaalia ylempänä.
 Otettiin vähän varman päälle ja jätettiin kääntöympyrä laukkaamatta, muuten aika tuttuun tapaan.
 Eilen ajattelin juoksuttaa Aapen. Täytyy myöntää, ettei Aape ollut eilen kovin miellyttämisen haluinen. Aluksi se käveli ihan nätisti, mutta raviin siirtyessä se yhtäkkiä pysähtyi, käänsi persauksensa ja lähti riuhtomaan toiseen suuntaan. Sain vielä jäljellä olevalla liinan pätkällä nykäistiä vähän itselleni ja ponin pysymään käsissäni.
 Tätä jatkui jonkin aikaa, mutta olin normaalia valppaampana ja eipä ainakaan päässyt herra karkaamaan. Hetken pienten neuvottelujen jälkeen alkoi sujua ihan hyvin. Aape liikkui yllättävän ilmavalla ja reippaalla askeleella ravissa.
 Kun vaihdettiin suunta, Aape oli taas sitä mieltä, että hän ottaa hatkat, tosin taktiikka oli vaihtunut. Salamannopeasti se kiihdytti, lähti laukkaan ja yritti jatkaa suoraan. Tämä toistui muutaman kerran ja sitten otettiin taas pientä keskustelua. Lopulta kuitenkin saatiin taas homma sujumaan ja Aape ravasi ihan asiallisesti. Laukkaa en edes lähtenyt koittamaan, vaan sitten vain kävelytin.
 Tänään käytiin taas maastoilemassa. Kaikki askellajit sujuivat taas hyvin.
 Oltiin laukkaamassa kääntöympyrää, kun meinasin jo himmata, mutta sitten jostain sisältä keräsin urheuteni rippeet ja saatiin kääntöympyräkin laukattua ja pysyttiin pystyssä!
 Aika peruslenkki taas, vaikka Aape kompuroikin aika reilusti.

 photo 002_zpsf28cdf23.jpg

 photo 005_zps68ab6a6e.jpg

 photo 036_zpsf0d831f9.jpg

2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia ja muutenkin kiva blogi, jään seurailemaan :) Muuten mulla ei noi esittelysivut toimi jostain syystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että tykkäät! :) Et ole ainoa, jolla esittelysivut eivät ainakaan toistaiseksi vielä toimi, koska en ole saanut niitä vielä tehtyä, kun en mikään tekniikan ihmelapsi ole.. :D

      Poista