torstai 8. elokuuta 2013

kuolaimettomat

 Tittidiii. Tänään poikettiin pikaisesti ohikulkumatkalla Agrissa ja sielä oli tarjouksessa horzen kuolaimettomat suitset. Olen niitä kauan himoinnut koetukseen ja nyt minulla oli kaksi vaihtoehtoa, joko ne kuolaimettomat ja monta vuotta ennen kuin omistin edes hevosta himoistemani meksikolaiset. Sinänsä tyhmä minä! Olin niin innoissani kuolaimettomista, että valitsin ne. Noo ei sinänsä harmita.
 Navettahommien jälkeen lähdin ratsastamaan ja voin sanoa, että vähän jännitti. Kun totesin, että Aape edes kääntyy, helpotti vähän. Mentiin pellolle ja tehtiin voltteja. Alun jälkeen Aape asettui käynnissä kuin unelma!
 Ravissa alkoi punkeminen, mutta herra meni todella todella rennosti ja käytti hyvin takapäätään. Ravattiin ja tehtiin voltteja. Omalla kohdalla kuolaimettomat olivat huomattavasti itselle "fyysisemmät", kuin kuolaimelliset, koska Aape on oikeaslle hieman vino ja vinouden tuossa huomasi todella hyvin.
 Oikeaan suuntaan ravi oli hiukan helpompaa itselle, mutta Aape kyllä sinänsä meni lähes kaikin puolin hyvin, osasi toki joissain kohtia jäpittää, esim. niin, että ei halunnut mennä voltille ja veti liinat kiinni.
 Lähdettiin laukkaamaan ja en nyt oikein tiedä mitä sanoa. Olin kuin kalikalla päähän lyöty. Aapen laukka oli todella rentoa ja pyörivää. Siis ihan sika hyvää. Kokeilin pääty-ympyrää, mutta se oli vielä vähän turhan haastavaa kuolaimettomilla, mutta siis tuo laukka, se oli ihan sika hyvää, verrattuna viime kertaan.
 Ravattiin loppu ravit ja käveltiin ja siinä Aape vähän kenkkuili aina "kotinurkan" kohdalla, mutta unohti sen parin kerran jälkeen. Kiitokseksi Aape sai mennä hiukan syömään, kun ei niitä kuolaimiakaan ollut.
 Täytyy sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt. Aape oli todella rento alusta saakka ja käytti tosiaan takapäätänsä todella paljon paremmin. Kuolaimettomilla osat ikään kuin vaihtuvat, kun yleensä kuolaimilla käynti on punkeamista ja kaikin keinon töiden teon karttamista ja kun ravaa tai laukkaa kaikki onnistuu helposti, mutta ne tosiaan oli toisin päin. Ilman kuolainta Aape asettui ihan tajuttoman hyvin molempiin suuntiin käynnissä. Varmasti tulemme jatkossa käyttämään näitä vempaimia silloin tällöin, mutta eiköhän pääsääntöisesti vielä kuolaimissa pysytä.
Minulla oli myös kuvia puhelimessa, mutta Nokiani kadotti ne johonkin? joten valitettavasti tänään ei kuvia.. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti