perjantai 2. elokuuta 2013

Hurja Apsi !

 Tsajajajajaaa! Eilen minun piti lähteä ratsastamaan jo ajoissa, jotta voitaisiin vääntää oikein olan takaa. Eikö meillä sitten tietysti ruvennut yksi lehmä näyttämään poikimisen merkkejä ja tietysti se yksi juuri, jota piti vähän seurata, kun ei ollut varmuutta tuleeko yksi vai kaksi.
 Kyttäsin ja kyttäsin. Saatiin lemmut sisälle ja lypsin pari ekaa lehmää ja sitten sain kuudenmaissa vapautuksen navetasta ja äkkiä ratsastamaan. Jälleen Aape antoi mallikkaasti kiinni ja sitten mentiin. Tosiaan tänään olin varautunut vaikka ja mihin. Aape oli ihan yrmy koko ajan ja eipä siinä minullakaan mikään voittaja fiilis ollut.

 photo 001_zps3a5115bc.jpg

 Jalkkarit oli estejalustin mitoissaan, olin varannut mukaan nappularatsastushanskat, puhelimeen olin laittanut jo valmiiksi isän yhteystiedot, jos vaikka lennän ja satutan itseni. Tosiaan kaikkeen olin varautunut.. :D
 Lähdettiin ja täytyy kyllä sanoa, että aika ihme vemputtimet nuo kuolaimet oikeasti ovat. Tosiaan ihan varmuuden vuoksi laitoin Leksan vanhat nivelolympiat ja toiseen renkaaseen. Aape toimi kyllä ihan kivasti, mutta jälkeenpäin miettien ja jossain vaiheessa kesken ratsastuksenkin mietin, ettei kyllä kolmipaloilla näin mukavasti olisi mennyt.

 photo 025_zps9e0f37ca.jpg

 Käveltiin ja tehtiin niitä voltteja. Lähdettiin ravaamaan. Aape meni aluksi ihan ookoo, mutta sitten se välillä sai niitä tikitysjumpitus kohtauksiaan, meinasi lähteä tai kaikkea tuohon suuntaan menevää - mutta. Ei tarvinnut isoa liikettä, ihan hellä pieni muistutus, että tänään olikin astetta vahvempi kuolain ja parempi tuntuma, niin sitten taas toimi. Tosiaan välillä Aape teki tuota, että yritti lähteä, tms. mutta selvittiin ja oltiin tosi tyytyväisiä.
 Lähdettiin laukkaamaan. Aluksi sujui todella hyvin, mutta kun Aapea ei enää kiinnostanut meinasi tulla jumpituskohtausta. Mutta ei. Pieni muistutus ja ei mitään ongelmaa taas. Voi luoja olin iloinen. Sitä paitsi, Aapen laukka rullasi todella hyvin eilen. Laukattiin molemmat suunnat ympyröiden kera ja sitten ravailtiin loppuravit ja käveltiin käynnit.

 photo 011_zps00137b73.jpg

 Kiitokseksi Aape pääsi lehmälaitumeen syömään. Keräsin siltä vain kaikki kimpsut ja kampsut ja sitten päästin sen syömään. Sillä välin laitoin kaikki tavarat paikoilleen, pesin kuolaimet, tms. Aape söi autuaasti ja no sittenhän herra tempauksen keksi. Aape ei antanut kiinni ja juoksi sitä reilun hehtaarin kaistaletta kuin sekopää ympäri. Sen lisäksi heitteli myös pukkia. En ole ikinä nähnyt tuotakaan. Herra rupeaa ehkä vähän vanhottelemaan. Ja kai sitä joskus irrotella pitää!

 photo 069_zpsa24e46b1.jpg

 photo 070_zps72757874.jpg

 photo 071_zps86a4ca6d.jpg

 Olin aivan unohtanut, että meille tuli tänään aamupäivästä Iida ratsastamaan. Ohho. No Vähän ennen kymmentä hän pihaan ilmestyi. Saatiin Aape kiinni pienen maanittelun ja oveluuden avulla. Iida sai ratsastaa aika lailla tunnin. Pääosin käyntiä ja ravia, mutta koitti myös laukkaakin. Siinä Aape kyllä lusmuili ja yritti laiskotella, mutta kyllä Iida sai vähän tuntumaan laukkaankin, kun se pari kertaa nousi.
 Sitten vahdin vielä sitä likkaa pari tuntia ja vapaus koitti. Meinasi tulla jo pieni uskonpuute, kun en meinannut enää tekemistä keksiä, mutta selvittiin!

 photo 107_zpsb4e452aa.jpg

 photo 083_zpse49e4e19.jpg

 photo 037_zpsd0df67bb.jpg

 photo 088_zps4478ed7e.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti