perjantai 30. elokuuta 2013

Ei paha, ei paha

 Hiiahoooi! Nyt nyt nyt! Nyt jatketaan sen verran eiliseen malliin, että! Myönnän, että olen ostanut hevoseni maailman ihanimmilta ihmisiltä, jotka oikeasti välittävät, mitä entisille ystävilleen nykyään kuuluu, ja jos on ongelmia, jaksavat aina kannustaa pitkänkin matkan takaa! Tiedän, että te Aapen entiset omistajat luette tämän ennen pitkään. Olette oikeasti aivan mahtavia, ilman teitä, tämä koko homma ei olisi koskaan toiminut tällä tavalla! Olen saanut teidän kautta innoitusta ratsastukseeni, oppinut tietämään enemmän ja kiinnostunut kenttäratsastuksesta erilailla, uskaltanut kokeilla kaikennäköistä uutta, tmstms. Iso kiitos teille! ♥ Ei toki unohdeta Leonkaan entistä omistajaa! On aina ihanaa saada sähköpostia, jossa kysellään ponin kuulumisia, koska se viestii välittämisestä!
 No sitten. Eilinen ratsastus on tunnettu kyllä tässä päivässä. Persus on meinaan niin pirskatin kipeä! Hyvä vain! Tietää kenties tehneensä jotain oikein.
 Sain tänään Hennalta facessa viestiä! Viestin luettuani olin sellain, että jep! Kiva viesti! Oikeastaan tosi kiva olla välillä ihan "kaksistaankin" yhteydessä! Vasta ratsastuksen jälkeen tai jossain vaiheessa ratsastusta tajusin, miten paljon viesti minuun vaikutti. Se oli kannustava, tukeva ja en vain tiedä, jotenkin se vain vaikutti minuun. Nimenomaan Henna on yksi ihmisistä, joka on innoittanut minua rarsastuksessa todella paljon, heti siitä lähtien kun hänet tapasin. On mahtavaa tuntea näin monesta suunnasta ja niin kovin erilaisia hevosihmisiä, kuulla heidän vinkkejään, tms.
 Lähdin tänään aika myöhään ratsastelemaan, koska a) perjantai b) sain viimein ostettua kivan kierrevihkon (joka minun on pitänyt ostaa aina 6. päivästä joulukuuta saakka) johon nyt aina kirjoitan, mitä olen Aapen kanssa tehnyt, miten on mennyt, yleisfiilis, ja suunnilleen miten kauan on tehty ja kuinka raskaasti. Sinne innostuin sitten vähän kirjoittelemaan, jotain heppojen ruokaohjeista, pikkusia sääntöjä, mitä haluan tallissani pitää, jnejne. jos joku muu joskus hoitaa heppaseni.
 Menin tallille ja otin Aapen. Perushoitotoimenpiteet (näin virallisesti xd), välissä Leo ponin perässä säntäilyä, kun se karkasi laitumelta ja sitten Aapen varustaminen. Menin hakemaan suitsia, kun Aape kiskoi ovelasti päänsä riimunläpi ja oli matkalla vapauteen, mutta tyttydyy. FAIL! Aape täydellisesti myöhästyi, kun ryminän kuultuani hyppäsin sokkona sen eteen sopivasti tallista ja sain Aapen kiinni.
 Ajoin ponin vielä viimeisen kerran laitumelle ja sitten kipuilin selkään. Hennan viestin jälkeen jotenkin alitajuisesti ajattelin vähän syvemmältäkin kuin yleensä ja jotenkin vain luotin aivan sairaasti Aapeen. En vain halunnut luottaa, vaan luotin taas himpun verran enemmän. Tänään siis mentiin ihan normaaleilla yleisjalkkareilla, kolmipaloilla. Jos näin voisi sanoa, olimme normaali ratsukko!
 Mentiin pellolle ja lähdettiin ensin oikeaan kierrokseen. Tehtiin voltteja ja aluksi Aape kyllä yritti vähän oikoa, punkea tms. mutta keskityttiin niin hyvin kuin mahdollista ja homma alkoi sujua. Aape oli suht reippaana tänään ja kulki omalla moottorilla (aluksi) tosi hyvin eteenpäin.
 Siirryttiin ravailemaan ja Aape vaikutti todella hyvältä. Päässä pyöri jos jonkinmoista blogijutuntynkää ja kaikkia muitakin heppajuttuja. Mietin, tai oikeastaan päätin, että nyt pää oikeasti tyhjäksi ja nyt tässä tilanteessa on vain ja ainoastaan minä ja Aape. Keskityin kehumaan Aape kaikista onnistumisista ja se oli hyvin tuntumalla. Tehtiin pysähdyksiä ja jatkettiin volttien parissa.
 Aape oikeasti liikkui ravissa todella hyvin! Vaihdettiin suunta, käveltiin hetki ja siirryttiin taas raviin. Vähän oli alkukankeutta, mutta se vetristyi heti parilla kierroksella ja Aape liikkui oikein mukavasti. Nostettin laukka ja heti pullahti väärä. Ei se mitään uusi yritys. Sitten tulikin jo oikea laukka.
 Laukattiin muutama kierros ihan vain uraa pitkin, jotta sain Aapen hyvin tuntumalla ja varmistuin kontrollista. Tehtiin pieniä temponvaihteluita. Rupesin valmistelemaan Aapea pitkälle sivulle aina parilla puolipidätteellä ja sitten käänsin pääty-ympyrälle. Sujui kyllä todella hyvin, ainakin jos eiliseen vertaa. Oltiin menty muutama kierros pääty-ympyröineen, otettu muutama laukannosto välissä ja ajattelin, että nyt tämä viimeinen pääty-ympyrä hyvin, suunnan vaihto ja loppu verkka.
 Aape möhli. Se siirtyi raville, vaihtoi laukan ja lähti kaahottamaan. Jarrua ja uusi nosto. Nostot kyllä onnistui todella hyvin paria lukuun ottamatta. Sanoin Aapelle, että nyt yksi kierros hyvin ja sitten riittää. Sille jäi vähän kaahotusvaihde silmään, joten meni aikansa sen tasaamiseen, jottei juuri tehnyt tuota, että heittää raville ja vaihtaa laukan sille itselleen helpompaan ja menee. Lopulta ja suht pian onnistuttiin todella hyvin ja sitä ennen oli alla pari aika hyvää kierrosta.
 Annoin Aapen venyttää hetken kaulaa ja kävellä oikeaan kierroksen. Otettiin laukannosto ja sitten tehtiin taas pääty-ympyröitä. Tänään vasen laukka rullasi todella hyvin ja olikin huomattavasti tätä oikeaa laukkaa parempaa, mutta oikeakin laukka siitä sitten vähän vetristyi.
 Otettiin loppuravit, joissa Aape oli kyllä varsin veltto! Oikeasti, hyvä jotten olisi voinut kuvitella sen valuvan kuin vesi hiekkakerroksen läpi. Se kompuroi ja meni ihan lörpynlörpyn tökstökstöö ja kun antoi pohkee, napautti raipalla, maiskutti tms. tuli ehkä kaksi vähän jämerämpää askelta ja taas veltto Aape. Se kompuroi sitten aika paljon ja jouduin melkein ihan suutahtamaan, jotta saatiin poniin vähän ryhtiä. Toiseenkiin suuntaan ravia ja sitten käveltiin.
 Tänään kyllä jäi hyvä mieli! Näin jälkikäteen aatellen tosi hyvä mieli! Kuvia en nyt enää tähän aikaan jaksa ladata ja tiedän, että tälläinen pitkä teksti ilman kuvia on kuolettavan tylsä, mutta ketäänhän ei ole näitä tekstejä pakotettu lukemaan! ;)

HUOMHUOMHUOM! lisä plussaa Aapelle! Kaikki laukannostot yhtä lukuun ottamatta suoritettiin tänään käynnistä ja oli kyllä niin hienoja nostoja välillä, että!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti