sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Ratsastustunti vol. 6

 Juuh! Tänään on tosi hieno päivä, kaikin puolin! Pakkasta oli kerrankin aamulla alle -20 astetta!!! Jee, ehkä se kesä vielä joskus tulee. (Y) :D
 Pojat pihalle ja koska kaverini nukkui niin ei muuta kun kamera kouraan ja pihalle. Reilupeli meininki!
 Kun Emmu lähti säädin jotain sisällä. Lähdin iltapäivällä viemään heiniä ja otin Aapen kiinni pienen vastustelun jälkeen.
 Lähdettiin Aapen kanssa käveleen tallille päin ja katsoin Leoa ja poni ihan paniikissa otti pari tälliä ja ja pukitteli ja juoksi ympyrää. Leo otti vauhtia ja hyppäsi niin, että katkaisi rinnuksilla aitalangat. Leosta on tullut hirveän riippuvainen minuun ja Aapeenkin. Aluksi se ei jäänyt ollenkaan mihinkään, edes talliin, jos Aape lähti johonkin. Kaippa se pelkäsi ja pelkää, ettei Aape tulekkaan enää takaisin, kuten Leksan kanssa kävi.. Ja sitten minä elelin ja oleilin Leon kanssa kuukauden paljon. Yhtenäkin päivänä kävin vain rapsuttelemassa poneja ja kun lähdin ja huom. Aape jäi aitaan, Leo tuli aidoista läpi perääni.
 No jokatapauksessa Leo tuli hienosti vain perässä talliin eikä muuten ongelmaa ja ehkä mä nyt vihdoin opin, että se Leo sitten vaan on sielä karsinassa sen aikaa, ainakin niin kauan, että mulla on aikaa pikku hiljaa kunnolla ruveta vähän siedättämään noita olemaan toisista erossa.
 Harjailin Aapen ja koulupenkki Jennin "käskyn" mukaan. Jenni tuli vähän ennen kuin olin itse saanut Aapen ja itseni valmiiksi, mutta no panic. Juteltiin ja lähettiin pellolle päin. Käppäiltiin ja sitten ruvettiin ottaan kevyttäravia ja pääty-ympyröitä. Sitä jonkin aikaa ja suunnan vaihto.
 Sitten toiseen suuntaan sama jonka jälkeen jäätiin pääty-ympyrälle ja harjoitusravia.
 Ruvettiin harjotteleen pituushalkasijalla sillä lailla, että: ensin suoraan ja sitten keskelle vaikka nyt vasemmalle voltti, jonka jälkeen suoristus ja OIKEAn laukannosto oikealla. Pitkän sivun loppuun saakka lähestulkoon laukkaa ja sitten harjotus ravi ja aina vuoronperään toisin päin.
 Jossain vaiheessa mua rupesi ensin pistämään vain vasempaan kylkeen, sitten oikeaan, sitten koko rintakehään ja voin sanoa, että mua oikeesti sattu...! Tuntui tyyliin kuin olisi kylkiluut olleet poikki ja pistäneet johonkin. Tiedän kyllä syyn miksi näin, nimittäin nukuin viime yön sohvalla, joka on varsin huono nukkua ja siitä sitten olin aivan jumissa.
 No keskittyä sai ihan kympillä. Aape oli oikein kiva tänään ratsastaa, vaikka vähän virtaa olisi riittänyt enempäänkin. Loppu ravit ja sitten kävelyä ja jutustelua. Aapelle fleeceloimi ja puolisen tuntia tallissa. Kävin vaihtamassa märän fleeceloimen tilalle toppaloimen ja heppaset pihalle heiniä rouskuttamaan.
 Hahaa, tämän jälkeen lähdettiin veljen (ja isän) kanssa vähän ajelee moottorikelkoilla järvelle! Oli ihan sika kivaa! :D
 Sitten äkkiä tallia siivoomaan, jonka jälkeen taas poniineja kuvaamaan! Hain puita ja sitten kannoin tallille lämmintä vettä ja hain heinät. Pellavaisen joukkoon sekottelin kivennäiset, kaurat ja porkkanan ja ompun palat ja sitten Aape ja Leo sisälle. :)
 Tänään oli oikeasti tosi kiva päivä ja sai kyllä keskittyäkkin ihan täysillä, kun aluksi päässä soi joku diskojumputus ja sitten kun aloin keskittymään oikein kunnolla rupesi sattumaan ! Mutta niin, oli kivaa ja nyt kun on paljon tekstiä, ois kiva olla kuviakin, mutta en nyt kerkeä lataamaan, kun pitää keritä nukkumaan! Mutta huomenna tältä päivältä paaaaaaaaaljon kuvia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti