sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Pakkaspäivä

 Tänään meillä kävi sukulaisia syntymäpäiväni "kunniaksi", joka oli siis 1.3. ja olikin oikeen mukava syntymäpäivä.. ;) Lähdin tallille vasta viiden jälkeen ja olin katsonut mittaria 0,5 astetta plussan puolella jee, miten kiva keli! Ihmettelin kyllä vähän, nimittäin päivällä pakkanen oli kuitenkin pysytellyt siinä -8:n kieppeillä.
 Kiehauttelin vedet pellavaista varten ja vaihdoin vaatetta. Vilkaisin mittaria vielä ja tyttydyy -5,5. Urpo minä, kun olin n. 10 minuuttia sitten katsonut mittaria se oli ollut vielä auringossa. Mutta joka tapauksessa, laitoin pellavaliman tulemaan ja sitten siivosin karsinat.
 Hain navetan vintiltä heinää ja heitin sen heppasille. Nappasin Aapen kiinni ja Leo ja yllättävän tyytyväisenä mutustamaan heiniään. Olin laittanut satulan, suitset + kaikki tarvittavat harjat sun muut karsinan oven päälle, joten varustaminen kävi aika nopeasti, vaikkei mikään kiire ollutkaan.
 Kiristin vyön ja kiipesin selkään. Käveltiin pellolle, jossa oli eilisen takia aika paljon tuiskulunta. Onneksi oli pehmeää pakkaslunta!
 Käppäiltiin ja tehtiiin iiiiiisoja ympyröitä vähän joka puoleelle ja varmaan runsaammin kuin koskaan ennen. Aape oli tänään oikein mukava, eikä ollut kovinkaan "jäykkä" vasempaankaan suuntaan! Kun Aape oli kivasti sisään päin asettunut ja hyvin avuilla lähdettiin ravailemaan ja tehtiin kaksi volttia per kierros. Toiseen suuntaan sama.
 Vaihdoin suuntaa ja olimme vasemmassa kierroksessa. Ravattiin kierros ja tehtiin pari volttia, jotta Aape taas asettui oikeaan suuntaan. Laukannosto, joka jäi aika lyhyeksi pätkäksi. Joka tapauksessa nousi oikea laukka! Ja nyt jos koskaan nämä laukka hommat alkaa rullata, myös vasempaan suuntaan. Olisikohan tullut kaksi tai kolme väärää laukkaa meidän tämän päivän lukuisista laukannostoista vasempaan! Hieno poni.
 Laukattiin muutamaakin kierrosta putkeen ja sitten laukattiin oikeaan suuntaan. Ravattiin pitkällä ohjalla tehden voltteja ja sitten vaan käveltiin ihan uraa pitkin. :) Kaikin puolin jälleen mukava päivä. ♥

 
          Ponit nukkuivat tänään lämpöisessä kevätauringossa, mutta en saanut niistä kuvaa, kun katse valpastui kun kamera tuli kuvioon! :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti