torstai 14. maaliskuuta 2013

mulvaani ja mölyapina

 Tänään mua pitkästä aikaa kiinnosti todella lähteä ratsastamaan, eikä päätä särkenyt kymmenen minuutin sohvalla makailun jälkeen. Siivosin tallit ja hain hevoset. Jouduin hakemaan heppaset erikseen, koska Aape lähti karkuun. Antoi kuitenkin kiinni, kun poni oli jo tallissa.
 Laitoin koulusatulan selkään ja suitset päähän. Tänään jätin turvaliivin poies, koska ajattelin ryhtiä. Tarkoitus oli reenata yhtä HeC luokkaa, kun 31. päivä tätä kuuta olisi yhdet kisat lähellä ja kaveri sai lähestulkoon minut ympäri puhuttua.
 Lähettin ratsastaa ja käppäiltiin rata ensin käynnissä. Sitten käveltiin ihan normi käynnit ja sitten harjoitusravia. Hmm.. Oli jo aluksi aika vauhdikasta, mutta kuitenkin ihan jees ja hyvää ravia. Otettiin pari laukkapätkää radan mukaan ja onnistui ihan kivasti, mutta sitten tapahtui jotain. Aape taas kun sai vähän mennä ei enää keskittynyt, ei tippaakaan!
 Aape oli koko ajan oikealle asettunut jaja niin. Vasen laukka ei noussut ja jos nousi, sitä tuli alle kaksi askelta ja sitten liinat kokonaan kiinni.
 Tapeltiin laukkaa todella kauan. Ei varmaan olla näin kauaa tätä asiaa tehtykään. Täytyy sanoa, että varmaan nousi savua korvista, silmistä, nenärei'istä, huulienvälistä ja varmaan vielä tunki kypäränkin lävitse... Yritin säilyttää malttiani, mutta huoh.. Kun vaan saisin omat hermoni kuriin siinä vaiheessa kun ne alkavat mennä, kaikki saattaisi tai siis olisi helpompaa.
 Taas meinasin lentää ja nyt tulee taas se kuva, että olen joku ihme lellitty rehusäkki, joka ei osaa ratsastaa. Aape rupesi vasemmassa laukassa pompottamaan jotain ihme tykytystä ja olin ihan jossain korvien ja niskan tuntumassa jossain vaiheessa. Aape ei ole koskaan pukittanut, eikä tänäänkään, mutta jotain ihmettä se sääti.
 Kun saatiin vasen laukka, oikea laukka. Ajattelin, että eipä siinä kai mitään niin kamalan hankalaa. Huoh, huoh ja vielä kerran huoh! Se oli jotain aivan kamalaa! Aape lähti ja mentiin jossain umpihangessa penkkoja pitkin, kun Aape vaan meni, meni ja meni... Reilu kierros varmaan meni tätä kaahotusta. Sitten tuli kaahotus yhdellä sivulle, kylkimyyryllä menoa kaasu pohjassa, oikomista, tms..
 Saatiin lopulta sekin toimimaan. Jonkin verran ravia ja käyntiä..
 Eipä tullut mitään oikeastaan koulukiemuroista, mutta huomenissa mennään sitten vähän päästelemään maastoon, jos ei tule mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti